İsrailli yetkililer: Hamas savaşı yerin üstünden ve altından yönetiyor

Üst düzey bir İsrailli yetkili, Refah'ta Hamas'a karşı mücadelenin Gazze Şeridi'nin geri kalanından daha yoğun olduğunu doğruluyor ve işgal "ordusundan" bir albay, hareketin bulunduğu şehirde çok sayıda tünelin varlığını kabul ediyor.

Üst düzey bir İsrailli yetkili, Amerikan gazetesine göre, işgal "ordusunun" Hamas'a ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'taki direniş hareketine karşı yürüttüğü çatışmanın, Gazze Şehri de dahil olmak üzere Şeridi'nin diğer bölgelerine göre daha yoğun olduğunu doğruladı. " Washington post ."

İsrailli yetkili, Hamas'ın geçtiğimiz aylarda Refah'ta savaşmaya hazırlandığını belirterek, İsrail "ordusunun" diğer alanlarda izlediği derslerden ve taktiklerden yararlandığını kaydetti.

Gazete, Gazze Şeridi'nden "İsrail"e yönelik roket atışlarının devam ettiğine, işgal "ordusunun" kontrol ettiğini iddia ettiği bölgelerde dahi Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerine yönelik saldırıların devam ettiğine dikkat çekti.

İşgal "ordusu"ndaki albay: Refah'taki tünellerin sayısı çok

İsrail Ordusundan Albay Yair Tsukerman da aynı bağlamda Refah kentindeki tünel sayısının çok olduğunu vurgulayarak, Hamas'ın "savaşı yerin üstünden ve altından yönetmek için Refah'a çok sayıda kamera yerleştirdiğini" ifade etti.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, Tsukerman'ın, Refah'a İsrail güçleri girmeden önce ev ve odalara bubi tuzakları kurmanın "karşılaştığı tehditlerden biri" olduğunu doğruladığını aktardı.

Bu açıklamalar, İsrail Likud Partisi üyesi Amit Halevy'nin işgal "ordusu"nun performansını eleştirmesinin ve " Refah Tugayları'nın dağıtılması " söyleminin boş konuşma olduğunu vurgulamasının ardından geldi.

Halevy, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy'nin Refah'ta Hamas'a bağlı tugayların dağıtılmasından bahsederken "gerçeği söylemediğini" vurguladı.

Filistin Haberleri

Şehid Yahya Sinvar'ın Vasiyeti Yayınlandı
Suud Kanalı Şaşırtmadı! Şehid Yahya Sinvar'a Hakaret Ettiler
Netanyahu'nun "evine" operasyon!
Son nefesine kadar mücadeleci... Yahya Sinvar
Hamas'tan Kritik Çağrı!