Gazze’de 2005 yılında gerçekleştirilen seçimlerde %70’le halkın büyük teveccühüyle seçilen Hamas, siyasi teşkilatlanma noktasında işgal altındaki Filistin’in en büyük unsurları arasında yer alıyor. İsrail işgali gerçeğine göre hareket eden Hamas, siyasi kadrolarının yanı sıra askeri yapılanmaya da önem veriyor.
Hamas teşkilatı, İsrail işgaline karşı oluşturduğu İzzeddin Kassam Tugayları ile vatan müdafaası gerçekleştiriyor.
Gazze’yi havadan, karadan ve denizden muhasara altında tutan İsrail’e karşı silahlı mücadele veren İzzeddin Kassam Tugayları, geniş tünel ağı ile yer altında mevzileniyor.
İsrail’in açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze’de siyonist işgalcilere etkin ve başarılı operasyonlar düzenleyen Kassam Tugayları adını son olarak 7 Ekim taarruzuyla duyurdu. İşgal atındaki topraklara havadan, karadan ve denizden sızarak İsrail askeri noktalarını vuran Kassam Tugayları, yüzlerce askeri ise yaka paça gözaltına alarak Gazze’ye götürdü. Üst düzey askeri yetkililerin de yer aldığı esirlere insani muamelede bulunduğu bizzat serbest bırakılan Yahudilerce teyit ediliyor.
TERÖR ARGÜMANI SİYONİST LOBİLERİN DAYATMASI
Filistin’in siyasi gücü Hamas üzerinden yürütülen “terör örgütü” tartışmaları, Batı’da oldukça güçlü konumdaki siyonist medya baronları vesilesiyle sürekli tekrarlanıyor. Siyonist sermayedarların yönettiği Fox, CNN, BBC, Reuters, DW, Financial Times, Telegraph, New York Times, Sky News gibi uluslararası kuruluşlar, Hamas’ı sürekli “terör örgütü” lafzıyla telaffuz ederek algı oluşturmaya çalışıyor.
Batılı ülkeler nezdinde yine hakim bir siyasi güç elde eden siyonist baronlar, ABD ve Avrupa’da hükümet yetkililerine de sıklıkla Hamas’ı terörle ilişkilendiren sözler kullandırıyor.
BM'YE GÖRE HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL SİYASİ TEŞKİLAT
Küresel çapta ülkelerin ekonomik, toplumsal ve kültürel işbirliğini geliştirmek ve güvenliğini korumak üzere faaliyet yürüten Birleşmiş Milletler’in Hamas konusundaki tavrı oldukça net.
Birleşmiş Milletler, terör örgütü olarak tanımlanmış örgütler listesinde Hamas’a yer vermiyor.
AB’NİN KAFASI KARIŞIK… AB MAHKEMESİNE GÖRE TERÖRE DELİL YOK
Avrupa Birliği ise bu konuda muallakta.
Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas, AB’nin terör örgütleri listesine 2003 yılında eklendi.
AB, 2014 yılında Hamas’ı terör örgütü listesinden çıkardı.
Avrupa Birliği Genel Mahkemesi, Hamas‘ın AB terör örgütleri listesinden çıkarılmasına hükmetti. Avrupa Adalet Divanı bünyesinde yer alan mahkeme Hamas’ın listeye dahil edilmesinin sağlam hukuki temellerden yoksun olduğunu vurguladı.
206 ÜLKENİN 199’UNA GÖRE HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL
Hamas’ı dünyada sadece 7 ülke terör örgütü olarak tanımlıyor. İşgalci İsrail’in yanı sıra; ABD, İngiltere, Japonya, Kanada, Avustralya, Paraguay’ın Hamas’ı terör listesine aldığı biliniyor. Dünya üzerinde geri kalan 199 ülke, Filistin direnişiyle özdeşleşen Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlamıyor.
Yahudi lobisinin baskısı üzerinde Avrupa Birliği, 2017 yılında Hamas’ı yeniden terör listesine ekledi.
Ancak somut delil olarak Hamas aleyhine hiçbir unsur öne sürülemedi.