Libya diktatörü Muammer Kaddafi, devrimcilerin merkezi Bingazi'deki halka seslenerek, "Bu gece geliyoruz" dedi.
Kaddafi, radyodan yaptığı konuşmada, hükümet güçlerinin bu akşamdan itibaren Bingazi'ye saldırı başlatacağını belirterek, kendilerine karşı gelenlere "acımayacaklarını" söyledi.
Libya zalimi, Bingazi'deki silahsız vatandaşların korkacak bir şeyi olmadığını, ancak her evin aranacağını kaydetti.
Teslim olanlara af önerisi getiren Kaddafi, Bingazi'yi yeniden almaya ant içti.
Ancak El Cezire'nin haberine göre, Libya diktatörü Muammer Kaddafi, radyo ve televizyondan Bingazi halkına seslendiği sırada binlerce kişi kentte toplandı.
Devrimciler, Kaddafi karşıtı sloganlar attı.
Libya lideri, devrimcileri "silahlı gangsterler" olarak nitelemiş, Bingazi halkından bu kişilere saldırmalarını istemişti.
Libya'da devrimcilerin kurduğu Milli Konsey'in Başkanı Mustafa Abdülcelil, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin tehditlerinin cesaretlerini kırmayacağını ve inançlarından vazgeçmeyeceklerini söyledi.
El Cezire televizyonunun haberine göre Abdülcelil, Kaddafi'nin yalanlarının ve iddialarının gözlerini korkutmayacağını, pes etmeyeceklerini belirterek, Ecdebiye'den başlayarak doğu kentlerinin kontrolünün devrimcilerde olduğunu bildirdi.
BM Güvenlik Konseyi, Libya'ya askeri müdahalenin yolunu açabilecek, Libya hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesiyle ilgili kararı oylamaya hazırlanırken, Abdülcelil, ''soykırım''ı durduracak her adımı memnuniyetle karşılayacaklarını kaydetti.
Fransa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Libya'da uçuş yasağı ilan edilmesi için TSİ ile gece yarısı oylama yapılmasını istedi.
Fransız diplomatlar, Libya'ya askeri müdahalenin de masada olduğunu ve bunun Güvenlik Konseyi'nde kabul edilmesi halinde birkaç saat içerisinde harekete geçilebileceğini belirtiyor. Fransızlar, müdahaleye Fransa ve İngiltere ile bir ya da daha fazla Arap ülkesinin katılabileceğini düşünüyor. ABD ise müdahaleye katılmaya sıcak bakmıyor.
Fransız diplomatlar, veto hakkına sahip daimi üyelerin ikna edildiğini belirtti.
Britanya ve Lübnan'ın sunduğu, Fransa'nın ateşli destekçisi olduğu BM tasarısı işgal gücünü Libya toprağına sokmama dışında bütün gerekli önlemlerin alınmasını içeriyor... Gerekçesi elbette 'sivilleri korumak' olarak koyuluyor.
İşin Türkçesi tasarı bu haliyle çıkarsa Kaddafi milislerinin bombalanmasını beklemek gerekir.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, BM Güvenlik Konseyi'nin uçuş yasağı ilan etmesi durumunda Libya'da bazı hedeflerin vurulmasının gerekeceğini söyledi.
Clinton, Libya ile ilgili karar tasarısı üzerindeki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.