Kasap 4 yıldır komada

Sabra ve Şatila mülteci kamplarındaki katliamın sorumlusu olan ve ‘Kasap’ lakabıyla tanınan eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron 4 Ocak 2006’da geçirdiği beyin kanaması sonucu girdiği komadan hâlâ çıkamadı.

Doktorlar, Şaron'un komadan çıkarak eski haline dönebileceğine ihtimal vermiyor. 

Lübnan'da 1982 yılında Sabra ve Şatila kamplarındaki 3 bin 500 Filistinli'nin Hıristiyan Falanjistler tarafından katledilmesi emrini veren ve bu yüzden "Kasap" olarak tanımlanan eski İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakanı Ariel Şaron 4 yıldır komada yatıyor. 4 Ocak 2006'da ikinci defa beyin kanaması geçiren Şaron, defalarca beyin ameliyatı olmasına rağmen komadan bir türlü kurtulamadı. 2000 yılında 100'den fazla korumasıyla birlikte Mescidi Aksa'ya gelerek Filistinlileri provoke eden ve İkinci İntifada'nın başlamasına neden olan Şaron'un komadan çıkabileceğine ihtimal verilmiyor. 4 yıldır solunum cihazına bağlı olarak yaşayan 81 yaşındaki Şaron, 2001 yılındaki İsrail seçimlerini kazandı ve Başbakan oldu. 2005 yılında işgal altındaki Gazze'den İsrail askerlerini ve Yahudi yerleşimcileri çekti. Gazze'den çıkarılan Yahudi yerleşimcileri işgal altındaki Batı Yaka'ya yerleştiren Şaron, 2006 yılında beyin kanaması geçirdi. Ariel Şaron'un oğlu Omri Şaron da babasının eski partisi Likud için para toplarken yolsuzluk ve sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle hapis ve para cezasına çarptırıldı.
Filistin'e göç etmiş Litvanyalı Yahudi bir aileden gelen Ariel Şaron, İsrail kurulmadan önce Filistin köylerini basarak katliam yapan terörist örgütler Gadna ve Haganah'ta aktif rol oynadı. 1953 yılında Filistin'in Kibya köyünü basan Yahudilere öncülük eden Şaron, köydeki evleri dinamitleyerek bombaladı. 73 Filistinli'nin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla kişinin yaralandığı katliamı gerçekleştiren Şaron, İsrail ordusunda Suveyş Kanalı krizi, 1967 ve 73 yıllarında Arap ülkelerine karşı savaştı.
KADIN VE ÇOCUKLAR STADYUMDA KURŞUNA DİZİLMİŞTİ
1982 yılında İsrail Hükümeti'nde Savunma Bakanı olarak görev yapan Ariel Şaron, Lübnan'ın güneyinde Filistinli mültecilerin bulunduğu Sabra ve Şatila kamplarının işgal edilmesi emrini verdi. 16-18 Eylül 1982'de üç gün içinde 3 bin 500'e yakın Filistinli'nin katledildiği Sabra ve Şatila kamplarıyla ilgili olarak, o dönemde kamplarda gönüllü doktor olarak çalışan Çin asıllı İngiliz Doktor Ang Swe Ang, katliamdan önce hastanede tedavi ettiği çocukların bile katledildiğini belirtmişti. Dr. Ang, kadın ve çocukların bir stadyuma toplanarak üzerlerine ateş açılarak katledildiğini ve cesetlerin üst üste yığıldığını belirterek, vahşetin boyutlarını dünyaya duyurmuştu.
PROVOKASYONLA İKİNCİ İNTİFADA'YI BAŞLATMIŞTI
Ariel Şaron, 2000 yılında Mescidi Aksa'ya girerek provokasyonda bulunmuştu. Şaron'un bu hareketi üzerine Filistinliler İkinci İntifada hareketini başlattı. İkinci İntifada, 2005 yılında Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ve Ariel Şaron'un Mısır'ın arabuluculuğuyla bir araya gelmesiyle sona ererken, Şaron sürpriz bir kararla işgal altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail askerlerini ve Yahudi yerleşimcileri geri çekti. Şaron, Gazze'den aldığı Yahudi yerleşimcileri işgal altındaki Batı Yakası'na yerleştirdi.

Ortadoğu Haberleri

Netanyahu: Elon Musk İsrail'in Dostudur!
Savaş Batı Şeria'ya Sıçradı! Filistin Direnişinden Yeni Operasyon!
Yemen direnişinden Riyad'a: 'Aramco menzilimizde'
İşgalci Siyonistler Batı Şeria'ya Saldırıyor!
Ensarullah, rehin aldıkları gemi mürettebatını serbest bıraktı