Kassam’dan, Nasrullah’a ithaf operasyon

Kassam Tugayları, dün gerçekleştirdiği nitelikli ve kapsamlı operasyonu şehit lider Seyyid Hasan Nasrullah’a ithaf etti.

Kassam Tugayları, 3 Ekim Perşembe günü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda işgal güçlerine ve araçlarına karşı gerçekleştirdiği karmaşık bir pusunun görüntülerini yayınladı.

Kassam Tugayları tarafından yayınlanan video da “Şehit Hasan Nasrullah ve Gazze'yi yalnız bırakmayan tüm Lübnanlı şehidlerin kanının intikamı için!” sözleri yer aldı.

Kassam Tugayları, savaşçılarının söz konusu karmaşık pusuyu, İsrail ile sınır hattından bir kilometreden daha az bir mesafede, Han Yunus'un doğusundaki el-Fakhari bölgesinde gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kassam Tugayları, operasyonu Hizbullah Genel Sekreteri Şehit Seyyid Hasan Nasrullah'a ve direniş eksenindeki cihad ve silah kardeşlerinin ruhuna adadı.

Tugaylar, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un doğusunda bir dizi nitelikli operasyon gerçekleştirdi ve bu operasyonlar sonucunda çok sayıda düşman aracı imha edildi.

Kassam Tugayları'nın bir saha üyesi, pusu sahnelerini gösteren videoda, bunun "şehitlerin ve Gazze'nin ve direnişin yanında duran, onu destekleyen Şehit Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah'ın kanının intikamı" olduğunu söyledi.

Sahneler, çeşitli tipteki İsrail araçlarında yangın çıktığını ve Kassam Tugayları'nın "Ahid ve biatin yenilenmesi" adı verilen pusuda askeri teçhizatı ele geçirdiğini gösteriyor.

Uzmanlar, Kassam Tugayları’nın Han Yunus'ta, sınır çitinden sadece birkaç adım ötede gerçekleştirdiği nitelikli pusunun, sadece bir askeri operasyon değil, aynı zamanda direnişin parçalanamayacağı veya kırılamayacağı yönündeki kesin bir mesaj içerdiğini söylediler.

Kassam, pusunun 3 aşamada gerçekleştirildiğini açıkladı.

İlk aşamada bir mühendislik aracı, bir "Merkava-4" tankı ve bir "D9" askeri buldozerin hedef alındığı belirtildi.

İkinci aşamada bir "Merkava" tankı, iki zırhlı personel taşıyıcı, iki "D9" buldozer hedef alındığı ​​ve bir mühendislik gücüne karşı mayın tarlası patlatıldığı kaydedildi.

Üçüncü aşamada ise bir "Merkava 4" tankı ve iki "D9" askeri buldozerin hedef alındığı bildirildi.

Yakın Doğu Haber

Filistin Haberleri

İşgal rejimi, Batı Şeria'da Katliam Yaptı!
Hamas: Hamas'ın Gazze'den uzaklaştırılması, İsrail'in gerçekleşmeyecek rüyası
Almanya'dan Skandal Filistin Kararı!
Rusya vatandaşlarına İsrail'i terk etmelerini tavsiye etti
Gazze'de soykırım savaşının 363'üncü gününde...