ABD’nin Irak’ta 150 bin silahının kayıp olduğuna dair iddiaları çok gülünç olarak nitelendiren strateji uzmanı Prof. Dr. Nurullah Aydın, ABD’nin geçmişte de PKK’ya yardım ettiğinin belgelendiği belirterek, “Amerika’nın PKK’ya yardımı tescillidir” dedi.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Nurullah Aydın, PKK kamplarında Amerikan tanklarının ve ağır silahlarının bulunmasının şaşırtıcı olmadığını kaydetti. Aydın Black Water şirketinin Irak’ta 150 bin silahının kayıp olduğu iddialarını da çok gülünç bulduğunu söyledi. Bu iddialarla Türk ve dünya kamuoyunun yanıltıldığını belirten Aydın, “PEJAK’ı İran’a karşı donatan ve her türlü lojistik desteği sağlayan ABD, Türkiye’ye karşı da PKK’ya ve Kuzey Irak yönetimine aynı silah, mühimmat ve her türlü lojistik desteği vermektedir. PKK’nın elinde tankın veya Irak’ta ABD şirketi olan Black Water şirketinin kayıp diye nitelendirilen 150 bin silahın bulunduğu iddiası çok gülünç ve komik bir iddiadır. En son teknolojiye dayalı silah, araç ve gereci ile Irak’ı işgali gerçekleştiren Amerika’nın bir tek silahının bile kaybolması mümkün değildir. Bu Türk kamuoyunu ve dünya kamuoyunu aldatan gülünç bir iddiadır. ‘Kayıp Amerika Silahları’ diye bir şey yoktur. Geçmişte de PKK kamplarında Amerikan postalı, ilaçları ve askeri kumanyaları bulunmuştu. Ve Amerika uçak ve helikopterleriyle PKK kamplarına gıda, ilaç, giysi ve çeşitli lojistik maddeleri atılırken de görüntülenmişti. Bunları yapan Amerikan’ın PKK’ya tank ve ağır silahları vermesi elbette şaşırtıcı değildir. Türk kamuoyu Amerikan’ın PKK’ya verdiği destek konusunda yanıltılmaktadır. Çünkü Amerika’nın PKK’ya yardımı tescillidir” diye konuştu.
Önceki gün Irak İçişleri Bakanı ile Türk İçişleri Bakanı arasında Başbakanlıkta imzalanan anlaşmayı da değerlendiren Nurullah Aydın, bu anlaşmanın Amerika ile Türkiye arasında imzalanmış “Kuzey Irak Anlaşması” olduğunu dile getirdi. Bu anlaşma ile Türkiye’nin BM tarafından güvenlik nedeniyle tanınmış olan ‘sıcak Takip-Sınırötesi Takip’ hakkını kaybettiğini vurgulayan Aydın, “Anlaşmanın içeriğindeki hükümlerde sıcak takip ve sınırötesi operasyon hükmünün yer almaması bu maddenin daha sonra yapılmış olan anlaşmaya ek bir protokolle konabileceği şeklindeki yaklaşım ise yine halkımızı yanıltmaya yönelik bir düşüncedir. Irak İçişleri Bakanı ile Türk İçişleri Bakanı arasında imzalanan bu anlaşma ‘dağ fare doğurdu’ kabilindedir. Bu anlaşma içerik itibariyle Türkiye’ye hiçbir şey getirmemiştir. Aksine Türkiye, BM’nin vermiş olduğu ‘güvenlik nedeniyle sıcak takip-sınırötesi takip’ hakkını da bu anlaşma ile yitirmiştir. Bu anlaşma çok açık ve net olarak söylemek gerekirse Türkiye ile Irak arasında yapılmış bir anlaşma değil Amerika ile Türkiye arasında imzalanmış Kuzey Irak Anlaşmasıdır.
Sürekli Mehmetçikler şehit düşerken, doğudan batıya doğru her gün şehit cenazeleri taşınırken halen hükümet ve yetkililer konuya ciddi anlamda yaklaşmamakta, sadece sloganik sözlerle konu geçiştirilmektedir” dedi.