Dabla'nın elde ettiği verilere göre, sınırda bulunan 'Cennet Vadisi'nde yarım asırdır devam eden çatışmalar korumasız halkın durumunu içinden çıkılmaz hale getiriyor, Keşmir'de daha fazla dul ve yetim bırakıyor.
Çalışma, ayrıca, bölgede 1989'dan beri iyice şiddetlenen iç savaştan geriye kalan yetimlere ne bölgeyi işgal eden Hindistan'ın ne de bir yardım kuruluşunun el atmadığını ortaya koydu.
Ahmed Dabla, "Çalışmamız göstermiştir ki ne Hindistan ne de bir sivil yardım kuruluşu Keşmir'in dullarına, yetimlerine sahip çıkacak bir girişimde bulundu. Hindistan devletinin Keşmir mağdurları için hiçbir sosyal iyileştirme politikası yoktur. Keşmir problemi günden güne yığılmakta ve daha çok gün yüzüne çıkmaktadır." diye konuştu.
Çalışma; bireylerin, sivil toplumun ve devletin Keşmir'de ki sosyal problemlere çözüm üretmek için işbirliğini artırarak daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ve uzun vadeli sistemli politikalar üretilmesi gerektiğini vurguladı.
Amerika, 2009 yılı insan hakları raporunda, Keşmir'in Hindistan işgali altındaki bölgesindeki işlenen faili meçhul cinayetler, kaçırma olayları ve tecavüz gibi insan hakları ihlallerinin altını çizdi.
(CİHAN)