KKKA konferansı Zonguldak'ta yapıldı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, doktorlara, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili konferans verildi.

ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıklara Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihal Pişkin, kene tarafından ısırılma veya bu hayvanla temas sonucu virüs alınmasının ardından hastalık belirtilerinin genellikle 1-3 günde ortaya çıktığını, bu sürenin en fazla 9 gün olabildiğini söyledi.

Hasta insan veya hayvanlara ait kan, vücut sıvıları veya diğer dokulara doğrudan temas sonucu meydana gelen bulaşmalarda hastalığın ortaya çıkma belirtilerinin en fazla 13 gün olabildiğini ifade eden Pişkin, şöyle konuştu:

''Hastalık çoğunlukla bulaştırıcı kenelerin aktif olduğu bahar, yaz aylarında ortaya çıkmaktadır. Ülkemizin coğrafik yapısı ve iklimi birçok kene türünün yaşaması için uygun yapıya sahiptir. Hastalığı taşıyan kene türü ise özellikle bozkır iklimi ile diğer iklim kuşaklarının kesiştiği, bol yaban hayvanı barındıran, meşelik ormanların yoğun olduğu kırsal alanlar başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde görülebilir.''

Sağlık - Aile Haberleri

"Karton" Denilen Hastane Açıldı
Dünya Çölyak Günü
İslamda Boşanma Sonucu Çocukların Durumu
Kısasın Psikolojik ve Sosyolojik Etkisi
Çocuklara İman Öğretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler