Kriz 'Özel Jetten' Vazgeçiremedi

Ekonomik krizden çıkış için vergi indirimleri ve çeşitli teşvikler isteyen iş dünyası, özel harcamalardan tasarrufa yanaşmıyor.

Ekonomik krizden çıkış için vergi indirimleri ve çeşitli teşvikler isteyen iş dünyası, özel harcamalardan tasarrufa yanaşmıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarına göre, krizin etkisini ciddi biçimde göstermeye başladığı son aylarda Türk işadamları 4 yeni özel jet aldı. Böylece Türkiye'deki iş jeti sayısı, 52'den 56'ya çıktı.

Oysa, 2001 krizinde işadamlarının hemen hemen hepsi jetlerini satmış veya satışa çıkarmıştı. Öte yandan bu dönemde Başbakanlık için de THY kanalıyla bir özel jet daha alındı. Türkiye'deki toplam uçak sayısının ise yıl sonuna kadar 260'tan 330'a çıkması bekleniyor.

2001 krizi sırasında Sivil Havacılık genel müdür yardımcılığı yapan Oktay Erdağı, ekonomik krizle birlikte uçak fiyatlarının neredeyse yüzde 50 düşmesi ile işadamlarının ve havayolu şirketlerinin krizi fırsata çevirip, filolarını büyütme yoluna gittiğini söyledi. Erdağı, bazı işadamlarının sahip olduğu jeti sadece kendisi için kullandığını, bazılarının da kiralayıp para kazanma yoluna gittiğini aktardı.

Kim hangi jeti aldı?

ENKA Grubu:
Air-Enka tesciliyle Hawker 900 XP tipi iş jeti

Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin: Bombardier CL-600 tipi iş jeti

Demir-Ömer ve Yalçın Sabancı'nın kurduğu DÖYSA: Bombardier CL605 tipi iş jeti

Tarkim Havayolları: Beechcraft B200 tipi iş jeti.

Ekonomi Haberleri

Asgari Ücret açıklandı!
Büyük yatırımcılar "İsrail"deki emlak piyasasını terk ediyor
Moody's İsrail'in kredi notunu iki kademe düşürdü
Enflasyon, yüksek fiyatlar ve onlarca doktorun işten ayrılması..
Fitch Ratings, İsrail'in kredi notunu düşürdü