Libya'da Seçim Ertelenebilir

Seçim Komisyonu, Libya cumhurbaşkanlığı seçimlerini 24 Ocak'a ertelemeyi ve Temsilciler Meclisi'ni tamamlanması bekleyen “mücbir sebepleri” ortadan kaldırmak için önlemler almakla görevlendirmeyi teklif ediyor.

Trablus (AFP) - (Reuters): Libya'daki Yüksek Ulusal Seçim Komisyonu, Çarşamba günü cumhurbaşkanlığı seçimlerini gelecek Ocak ayının sonuna kadar ertelemek için Temsilciler Meclisi'ne bir öneri sundu.

Komisyon yaptığı basın açıklamasında, "Temsilciler Meclisi ile koordineli olarak, Temsilciler Meclisi'nin 'mücbir sebebin ortadan kaldırılması için önlemler alması koşuluyla, seçim gününü (ilk tur) 24 Ocak 2022'ye ertelemeyi teklif ettiğini açıkladı. '

Libya parlamentosu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Cuma günü planlandığı gibi yapılmayacağını, kendileri için yeni bir tarih belirlemeden, uluslararası destekli barış sürecini kaosa sürükleyerek ve geçici hükümetin kaderi hakkında şüphe uyandırdığını söyledi.

Bu, seçim sürecini düzenleyen kurallardaki mevcut farklılıklar ışığında yaygın olarak beklenen seçimlerin ertelenmesine ilişkin ilk resmi duyuru

Trablus'ta ve ülkenin batısındaki diğer bölgelerde silahlı grupların seferber edilmesiyle birlikte, seçim sürecinin çökmesi, yerel çatışmaların tırmanmasının ve yeni bir şiddet dalgasının patlak vermesinin habercisidir.

Afrika Haberleri

Darbeci Sisi, iade-i ziyarete geliyor
Mısır'dan İsrail-ABD önerisine ret
Dünya Ekonomik Forumu: Afrika'nın yarı iletkenlerde parlama zamanı geldi
İşgal Heyeti Ateşkes Görüşmeleri İçin Kahire'de İşte Son Gelişmeler!
Fas, İsrail ile 1 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı!