Lübnan'dan Celile, Golan ve Safed'deki işgal üsleri ve bölgelerine 200'den fazla füze

İsrail medyası, Hizbullah'ın Cuma sabahından bu yana 20'den fazla İsrail yerleşiminde yoğun füze salvoları ve çalan sirenlerle işgal altındaki Celile'yi, işgal altındaki Safad'ı ve işgal altındaki Suriye Golan'ını hedef aldığını doğruladı.

Lübnan'daki İslami Direniş bugün Cuma günü, İsrail'in "Beria" sahasındaki Kuzey Komutanlığı'nın ana füze hava savunma üssünü Katyuşa roketleriyle bombaladığını duyurdu.

Ayrıca İslami Direniş Mücahidleri, Yoav Kışlası'ndaki füze ve topçu taburunun karargahını Katyuşa roketleri yaylım ateşiyle bombaladı.

Al-Mayadeen muhabirine göre Batı Celile'ye doğru öğleden sonra saat iki civarında yapılan son görev kırk füzeyi aştı.

Direniş ayrıca İsrail'in "Kela" bölgesindeki hava ve füze savunma karargahını da Katyuşa roketleriyle bombaladı.

Katyuşa yaylım ateşi, bu savaşta ilk kez bombalanan ve Lübnan'a yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan İsrail'in "Al-Alaiqa" üssündeki 36. Tümen'e bağlı 188. Zırhlı Tugay'ın komuta karargahını da hedef aldı.

Bu operasyonların Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına ve onların direnişine destek vermek amacıyla ve İsrail işgalinin güneydeki köylere ve evlere yönelik saldırılarına yanıt olarak geliyor.

İsrail medyası ise son salvoda Lübnan'dan işgal altındaki Celile'yi, işgal altındaki Safed'i, işgal altındaki Suriye Golan'ını ve Meron Dağı'nı hedef alan 200'den fazla füzenin 20'den fazla İsrail yerleşiminde sirenlerin çaldığı sırada fırlatıldığını söyledi.

Lübnan Haberleri

Çağrı Cihazları Nasıl Patlatıldı?
İsrail ordusu güney Lübnan'da 100'den fazla füze platformunu hedef aldı
Hizbullah'tan Füze Atağı, Yıkım Ve Yangınlar(VİDEO)
Siyonist İsrail Lübnan'a Saldırıyor İddiası
Hamas'tan Lübnan Açıklaması