Maduro: Venezuela sömürgecilik ile özgürlüğün gücü arasında tarihi bir savaş yürütüyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "faşist darbe" üzerindeki kontrolü ve cinayet, korkutma ve kamu malına zarar verme suçlarına karışan 2.229 teröristin tutuklandığını doğruladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, tutuklanan terörist sayısının 2 bin 229'a ulaştığını açıklayarak, bunların halk merkezlerini öldürüp yok ettiklerine ve halk liderlerini korkuttuklarına dair delil bulunduğunu doğrulayarak, "Bu bir protesto değil, bunlar terörün liderleridir."

Maduro, "Venezuela'ya yapmaya çalıştıkları darbe, sosyal ağlar tarafından, bölücülük ve nefret tohumları ekmeyi amaçlayan, arkasında suçlu ve paralı çetelerin yaptığı bir darbedir."

Maduro, "Adalet, hukuk ve anayasa bizim savaşımızdır. 28 Temmuz'daki faşist darbeyi bu şekilde 48 saatte kontrol altına aldık" diyen Maduro, ülkesinin "sömürgecilik ile özgürlüğün gücü arasında tarihi bir savaş" yürüttüğünü vurguladı. ve "sokaklar oligarşinin ve faşistlerin malı değil, halka aittir." dedi

Maduro, WhatsApp uygulamasına yönelik eleştirisini yineleyerek, uygulamayı Venezüella liderlerinin konuşmalarını Venezuela'nın düşmanlarına, küresel emperyalizme, Kolombiya ve Miami'deki uyuşturucu kaçakçısı teröristlere vererek halk iktidarını sindirmekle suçladı.

Venezuela Devlet Başkanı, "konunun isteğe bağlı olduğunu" açıklayarak, ailenin, toplumun ve milletin güvenliği için "Telegram" ve "Wechat" gibi uygulamaların kullanılması çağrısında bulundu.

İlgili bağlamda Venezüella Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, “X” platformundaki hesabı aracılığıyla, Elon Musk öncülüğünde Venezüella'ya yapılan siber saldırının dünyada benzeri görülmemiş bir saldırganlık olduğunu gördü.

Rodriguez, "Halkın karşısına çıkan, aşırılıkçı ve faşist hükümetleri dayatmaya çalışan teknolojik kapitalizmdir" dedi ve ekledi: "Geri dönmeyecekler."

Venezüella Dışişleri Bakanı Ivan Gil ise kişisel hesabı aracılığıyla Şili'den uluslararası gözlemciler tarafından hazırlanan ve Venezüellalıların iradesinin oylamada açıkça ifade edildiğini doğrulayan bir makalenin bir kısmını "X" platformunda yayınladı. kutular.

Şilili gözlemcilerin makalesinde şu ifadelere yer verildi: “Başkanlık seçimlerini gözlemleyerek ve onlara eşlik ederek, Şili hükümetine Venezuela Cumhuriyeti'nin demokratik kurumlarına saygı duyması ve Venezüellalıların sandıklarda açıkça ifade edilen iradesini tanıması yönünde çağrıda bulunuyoruz. 9 muhalefet adayından 8'i bunu zaten kabul etti."

Amerika Haberleri

İran'dan, ABD'ye son dakika katil israil uyarısı!
ABD'den Katil İsrail'e Katliam Desteği
ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması
Siyonist Katiler Ambulansları Tehdit Etti!
ABD’den Suudi Arabistan ve BAE'ye yeni silah satışı