Pezeşkiyan: Seyyid Hamaney'in gözetiminde ülkenin sorunları çözmeye çalışacağız

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinin ardından ilk konuşmasını yaparak, üzerinde duracağı bazı konuları açıkladı. Konuşmasının detayları neler?

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "ülkeyi refaha kavuşturmak ve verdiği sözleri yerine getirmek için" bu göreve geldiğini doğrulayarak, yalan bir söz vermediğini ve yapamayacağı herhangi bir söz vermediğini vurguladı.

Mesud Pezeşkiyan, başkanlık yarışındaki zaferinin ardından İran halkına yaptığı ilk konuşmasında seçmenlerin oylarının "boynundaki bir antlaşma"yı temsil ettiğini belirterek, "İran halkının hizmetkarı" olmaya geldiğini vurguladı.

Yeni bir sayfa açmak ve vatan için birleşmek

İran'ın gelecek cumhurbaşkanı, bir sonraki hükümetin tehlikeli koşullar altına gireceğine dikkat çekerek, "Önümüzde zorlu bir sınav var çünkü yüzleşmemiz gereken birçok zorluk ve kriz var."

Mesud Pezeşkiyan, İran için yeni bir sayfa açılması ve birlik olunması gerektiğini vurgulayarak, Yasama Konseyi'nin engellerin aşılması için yeni hükümetle uyum içinde olmasını umduğunu belirtti..

Gelecek dönem cumhurbaşkanı, İran halkının başarılar elde etme, zorlukların üstesinden gelme ve engelleri aşma yeteneğini kanıtladığına dikkat çekti.

Pezeşkiyan, "Düğümleri tek tek çözmeye çalışacağız" diyerek, bunun Devrim Lideri ve İslam Cumhuriyeti Lideri Seyyid Ali Hamaney'in "gözetiminde" olması çağrısında bulundu ve sonrasında Seyyid Hamaney'e teşekkür ettiğini belirtti. Seçim sonuçları açıklanırken, "Bu liderin bilgeliği olmasaydı bu konuma gelemezdik" vurgusu yapıldı.

Gelecek dönem cumhurbaşkanı, bu zor koşullarda çalışmak için İran halkının yardımına ve bilge liderliğine ihtiyaç duyduğunu dile getirerek merhum İmam Seyyid Ruhullah Musavi Humeyni'ye şehitlerin yolunu tamamlama sözü verdi.

İran'daki siyasi bileşenler arasındaki işbirliğine ilişkin olarak aday Saed Celili, sorunların aşılması ve istenilen ilerlemenin sağlanması için hükümete yardım sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.

Celili, Pezeşkiyan'ı tebrik ettiği "X" sosyal medya platformundaki kişisel hesabından yaptığı paylaşımda, "Artık zaman, devrimin hedeflerine ulaşmak için İran halkı arasında işbirliği ve uyum zamanıdır" dedi. .”

İran Haberleri

İran'da Kaos Planlayan Terör Hücresi Çökertildi
İşgal ordusundan İtiraf
Tahran'da Muazzam Cuma Namazı(CANLI)
İran'dan İbranice Tehdit Mesajı: Size Ulaşacağız
Fettah füzesi'nin özellikleri nelerdir?