57 kişinin gözaltına alındığı 11 polisinde yaralandığı olaylarla ilgili terör örgütü, "Alman devletinin Kürt halkına ve özgürlük hareketine karşı geliştirdiği bu politikasını gözden geçirmezse, kendisi de bundan zarar görecektir." tehdidini savurdu.
Avrupa ülkelerinin yıllardır PKK'ya yönelik sürdürdüğü korumacı politikayı terk etmesi terör örgütünü rahatsız etti.
Alman mahkemesinin bir davanın karar dosyasında PKK ile ilgili "PKK, Almanya'da Türk kurumlarının yanı sıra Alman kurum ve kuruluşlarına da terör saldırıları düzenlemiştir." ifadesi bu değişimin en büyük göstergesi oldu.
Geçtiğimiz günlerde örgüt yandaşlarının teröristbaşı Öcalan'ın serbest bırakılması için Almanya'nın başkenti Berlin'de çıkardıkları olaylara polisin müdahalesi sert oldu.
Terör örgütü ise Almanya'nın tutumundan rahatsız oldu. Kürtlerin hiçbir zaman Almanlara zarar vermediğini iddia eden terör örgütü, hiç kimsenin Kürt halkını istediği gibi itip-kakma, hakaret etme hakkına sahip olmadığını savundu.
"Halkımıza karşı başlatılan katliam ve sindirme politikasına onay ve destek anlamına gelen Alman devletinin toplantı ve gösteri hakkını kullanan Kürt gençlerine yönelik vahşi saldırısı şiddetle kınanması gereken bir durumdur." görüşlerini ileri süren terör örgütü, Alman devletinin düşmanlık siyasetinin bir sonucu olarak Kürt gençlerine saldırdığını ileri sürdü.
Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (EUROPOL) tarafından yayınlanan "Avrupa Birliği'nde Terörizmin Durumu ve Eğilimler 2008" başlıklı raporda, geçen yıl Avrupa'da gerçekleştirilen saldırıların büyük çoğunluğunun ayrılıkçı nitelik taşıdığı belirtilerek, uyuşturucu, insan kaçakçılığı, sahtecilik, haraç gibi organize suç faaliyetlerinden elde ettiği milyonlarca doları silah alımında kullanan PKK'nın, gerçekleştirdiği ayrılıkçı saldırılarla Avrupa Birliği'nin güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çekmişti.
Rapora göre, 2007 yılında gerçekleştirilen 583 saldırıdan 532'si ayrılıkçı niteliğe sahip. Ayrılıkçı saldırılarda 264 eylemle İspanya başı çekerken, Fransa 253 eylemle ikinci sırada yer aldı.
Üçüncü sırada yer alan Almanya'da gerçekleştirilen ayrılıkçı eylemlerin tamamının arkasında yasaklı PKK terör örgütü var. EUROPOL'un raporunda, geçen yıl Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda ve Slovakya'da 38 PKK'lının tutuklandığı vurgulandı.
PKK terör örgütünün sadece Türkiye için değil, Avrupa ülkelerinin kamu düzenleri için de tehdit oluşturduğuna dikkat çekilen EUROPOL'un raporunda, Avrupa Birliği'nin son dönemde terör örgütü PKK'yı ve finansman kaynaklarını yakın takibe aldığına dikkat çekildi.
ajanslar