80 ülkeye ihracat yapan Rusya 2000 yılından bu yana satışlarını iki katına çıkararak 2007'de 5 milyar dolara ulaştı. Rusya'nın 2008 hedefi ise yüzde 50 artışla 7,5 milyar dolar.
Petrol ve doğalgazdan sonra önemli ihraç ürünü olarak görülen savunma sanayinin gelişimi Rusya'nın eski devlet başkanı Vladimir Putin'in öncelikli hedefleri arasında yer alıyordu. Rusya basınında yer alan değerlendirmelere göre Kızıl Meydan'da önceki gün gerçekleşen '9 Mayıs Zafer Bayramı' kutlamalarında 18 yıl aradan sonra ilk defa nükleer füzeler ve ağır silahların yer alması gövde gösterisinin yanı sıra satışları artırmak içindi. Törenlerde yer alan Topol-M'ler, İskender füzeleri, yeni model tanklar ve modernize edilmiş uzun menzilli uçabilen bombardıman uçakları görücüye çıktı.
Putin başbakan adaylığının onaylandığı parlamento oturumunda da savunma sanayisindeki gelişmeyi anlattı. Putin tüm ordunun modernizasyonun sağlanması için büyük çaba sarf edildiğini, bunun için de son dört yılda 300'den fazla yeni ürünün Rus ordusuna kazandırıldığını söyledi.
Seksen ülkeye silah satan Rusya'dan en fazla silah alan ülkeler Çin, Hindistan, Cezayir, İran, Venezüella, Malezya ve Sırbistan. Rusya Ortadoğu, güney Asya, kuzey Afrika ve güney Amerika ülkeleri birinci öncelikler arasında yer alıyor. Rusya'nın ihracatında Su- ve MIG- ailesinden savaş uçakları, Mi- model helikopterler, tanklar, personel taşıma araçları yer alıyor. Vesti-FM'e açıklamada bulunan Federal silah satış şirketinden Mihail Petukhov Rusya'nın deniz altı ve savaş uçakları modelleri ile ünlü olduğunu söyledi. Petukhov ülkenin yeni hedefinin tanksavarlar, füze savunma sistemleri ve küçük silahlarla ürün çeşitliliğine giderek satışları artırmak olduğunu kaydetti.
Türkiye de hava savunma sisteminin güçlendirilmesi için Rus S-400 füzeleri ile Amerikan Patriot füzeleri arasında karar vermeye çalışıyor. Defnse News dergisine göre Türkiye'nin 1 milyar dolar değerindeki ilk alımının ardından, ikinci aşama için ortak yatırım hedeflediği kaydediliyor.