Sadr, Twitter'da "Irak ile her düzeyde diplomatik etkileşim şu anlama gelir: bir devletin tam egemenliğe sahip bir devletle etkileşimi" dedi.
Twitter mesajında, "Sadr Irak Başbakanı olarak göreve başlarsa belki de dünyanın beklediği en önemli şeylerden biri ABD ve Siyonist rejime karşı duruşunun nasıl olacağı. Burada şunu söylüyorum: Irak'ı herhangi bir ülkeye bağımlı olmaktan çıkaran önemli noktalarımız var. Aşağıdakiler Amerika Birleşik Devletleri'ne yöneliktir:
Birincisi, Irak hükümetiyle her düzeyde karşılıklı diplomatik ilişki, bir hükümetin tam egemen bir hükümetle ilişkisi anlamına gelir.
İkincisi: Ülke güçlerinin, üslerinin, savaşçılarının, gemilerinin Irak'ta kalması ve müdahaleler konusunda ciddi ve yapıcı bir diyalog.
Üçüncüsü: Halkın isyanları ve gösterileri bir iç meseledir ve onlarla yakından uzaktan alakası yoktur. Bunların hepsi, herhangi bir dış etkiden uzak olması gereken ulusal ayaklanmalardır.
Dördüncüsü: Karayı, havayı, denizi ve Irak halkını her türlü bölgesel çatışmalardan uzak tutacağız, bunun dışında hiçbir şeye izin vermeyeceğiz.
Beşincisi: Bu olursa, ekonomik ve diğer konularda ABD ile birlikte çalışırız, aksi takdirde baskıya boyun eğmemiz ve itaat yolunu takip etmemiz mümkün değildir.
Altıncısı: Bu olmazsa, ABD Irak'ın düşmanıdır ve bağımsızlığını, egemenliğini ve istikrarını istemiyor demektir. Dolayısıyla Havza (ideolojisi) ile sömürgecilik bir araya gelmediği gibi, Irak ve Siyonist rejim de bir araya gelmeyen iki düşmandır.