Siyonist Doktordan İtiraf: Korkuyoruz

İşgal "ordusundan" bir doktor CNN'e konuştu: Birçoğumuz Lübnan'daki savaşa katılmaktan korkuyoruz

ABD kanalı CNN, savaşta görev yapan İsrailli askerlerin durumuna ilişkin bir rapor yayınladı. Rapor, Lübnan'da askere alınma korkularına, ruhsal bozukluklara ve intiharlar nedeniyle ordudan ayrılan askerlerin sayısına değindi.

Amerikan kanalı, Gazze'de dört ay görev yapan İsrailli bir askeri doktorun açıklamalarını paylaştı. İsmimin açıklanmaması koşuluyla doktor şunları söyledi: "Birçoğumuz Lübnan'daki savaşa katılmak için tekrar askere yazılmaktan çok korkuyoruz. Birçoğumuz şu anda hükümete güvenmiyoruz."

Web sitesi, savaştan çıkarılan askerlerin üçte birinden fazlasının ruh sağlığı sorunları olduğunu belirtti. İsrail Güvenlik Bakanlığı Rehabilitasyon Dairesi, Ağustos ayında yaptığı bir açıklamada, her ay 1.000'den fazla yeni yaralı askerin tedavi için savaştan alındığını, bunların yüzde 35'inin ruhsal durumlarından şikayetçi olduğunu ve yüzde 27'sinin ise "ruhsal tepki veya travma sonrası stres bozukluğu" yaşadığını söyledi.

Yaklaşık 14.000 yaralı askerin tedavi için kabul edileceği ve bunların yaklaşık yüzde 40'ının ruh sağlığı sorunları yaşamasının beklendiği tahmin ediliyor.

Siteye göre, "İsrail ordusu, travma sonrası stres bozukluğu veya savaş sırasında yaşadıkları travmaların neden olduğu akıl hastalıklarından muzdarip binlerce askere bakım sağladığını" ifade etti. İsrail ordusu resmi bir rakam vermediği için kaç askerin intihar ettiği bilinmiyor.

Bir başka ifadeyle, İsrailli yedek asker Eliran Mizrahi'nin annesi CNN'e, oğlunun Gazze'den "savaşta tanık olduklarından dolayı travma geçirmiş farklı bir insan olarak" döndüğünü söyledi. Gazze'deki savaşın oğlu üzerindeki etkisinden bahsederken şunları ekledi: "O Gazze'den çıktı ama Gazze ondan çıkmadı. Yaşadığı travma yüzünden daha sonra öldü."

Ortadoğu Haberleri

Hayfa Limanı Çalışanlarına Tehdit Mesajları Gönderildi!
Gazze'de Ne Kadar Konut Yıkıldı?
Şehid Yahya Sinvar O Teklifi Reddetmiş!
İşgal rejimi, ABD’nin THAAD füze savunma bataryasını konuşlandırdı
Hizbullah duyurdu: Siyonistlere ait İHA'yı imha ettik!