Siyonist Gazete: Maariv: Hayfa olayı ordu için feci ve sorunlu bir olay

İsrail gazetesi Maariv, Hizbullah'ın dün Hayfa'ya düzenlediği saldırının "İsrail ordusu için zor, rahatsız edici ve sorunlu bir olay" olduğunu belirtti.

İsrail gazetesi Maariv, Hizbullah'ın Hayfa'ya düzenlediği saldırının İsrail ordusu için büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti. Gazete, İsrail'in şu anki durumunda Lübnan, Gazze, Suriye, Irak, İran ve Yemen'den gelen insansız hava araçlarına karşı etkili bir önleme sistemine sahip olmadığını vurguladı.

IDF'nin (İsrail Savunma Kuvvetleri) Demir Kubbe sisteminde bazı değişiklikler yapmış olmasına rağmen, insansız hava araçlarının İsrail'e ulaşmaya devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, insansız hava araçlarının düşürülmesinin füzelerden daha zor olduğunu ve bu nedenle Hizbullah'ın bu tür silahları tercih ettiğini aktardı.

Gazete, Hizbullah'ın Nisan ayında gerçekleştirdiği saldırıyı, zırh karşıtı füzeler ve intihar dronları gibi çeşitli silahlarla gerçekleştirdiğini hatırlattı. Asgard Systems'in genel müdürü Rotem Mi Tal, İHA'ların doğası gereği alçak irtifada uçarken tespit edilmesinin zor olduğunu belirtti.

.

Ortadoğu Haberleri

Gazze'de Ne Kadar Konut Yıkıldı?
Şehid Yahya Sinvar O Teklifi Reddetmiş!
İşgal rejimi, ABD’nin THAAD füze savunma bataryasını konuşlandırdı
Hizbullah duyurdu: Siyonistlere ait İHA'yı imha ettik!
The Guardian: Sinvar Sembol Haline Geldi