Siyonist rejimin radikal kabinesinin tartışmalı yasa tasarısını onaylama ve protestoları ordunun farklı bölgelerine yayma sürecini ilerletme ısrarının ardından, haber kaynakları bu kez protestoların ülkenin dört bir yanına yayıldığını bildirdi.
iki eski Mossad yetkilisi Reuters haber ajansına verdiği bir röportajda, İsrail casus servisinin bazı mevcut görevlilerinin de bu rejimin başbakanı Benyamin Netanyahu'ya yönelik protestolara katıldığını duyurdu.
Mossad üyeleri arasında Reuters'e iletilen göğüs göğüse mesajlar, Siyonist rejimin geleceğine ilişkin korku ve endişelerin Mossad'a gölge düşürdüğünü ve bazı unsurlarının erken emekliliği düşündüğünü gösteriyor.
Protestolara katılan diğer iki eski Mossad yetkilisi, yargı reformu tasarısının işgal rejiminin güvenlik sistemi üzerindeki etkisine ilişkin artan endişeleri hakkında Reuters'e konuştu.
Mossad'ın istihbarat toplama ve uluslararası ilişkiler kolu eski başkanı Haim Tomer, "Birlikte hizmet ettiğim birçok arkadaşım ve meslektaşım, olanların İsrail'in güvenlik gücünü zayıflattığını düşünüyor" dedi.
Tam adını vermeyen kıdemli bir Mossad subayı olan Gil de şuna inanıyor: "Bir operasyondayken, sisteme güvenmeli ve başka hiçbir şeyden kaçınmalısınız, ancak bugün, bu kabine ve olanların gölgesinde, öyle mi? hayatını riske atmaya değer mi?" diye sordu
Reuters'in haberine göre, önceki gizli görevlerinin hassasiyeti nedeniyle tam adını anmayı reddeden "Ömir", kabinenin yargı reformlarını protesto etmek için sokaklara çıkan eski Mossad güçlerinden biri.
Emekli olduktan sonra Mossad'a danışmanlık yaptığını ancak işgal altındaki topraklarda yaşanan son gelişmeler üzerine bu yardımı keserek Netanyahu'ya karşı protestolara katıldığını açıkladı.
Omair, Netanyahu kabinesinin kırmızı çizgiyi ihlal ettiğini vurguladı.
Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun radikal kabinesinin tartışmalı yargı değişikliği yasa tasarısını ilerletme kararıyla birlikte, geçtiğimiz gün ve haftalarda işgal altındaki topraklarda gerçekleştirilen geniş çaplı gösterilere ek olarak, önemli sayıda Bu rejimin yedek kuvvetlerinin bir kısmı da Netanyahu'nun muhaliflerine katıldı ve askeri isyan devam ediyor.
Netanyahu'ya karşı protestolar doktorlar, ekonomi sektörü, şirketler ve yeni kurulan şirketler dahil olmak üzere diğer sektörlere de sıçradı.
Siyonist rejimin Başbakanı, bu plana şiddetle karşı çıkmasına rağmen, amacının Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini Parlamento lehine azaltarak yetkileri dengelemek olduğunu iddia ediyor. Ancak eleştirmenler, bu eylemin gücün kötüye kullanılmasına yol açtığına inanırken, muhalefet bu planı, nihayetinde Siyonist rejimin Yüksek Mahkemesi'ni siyasilerin taleplerine boyun eğdirecek olan yargı sisteminin bağımsızlığını zayıflatmak için bir adım olarak görüyor.
KAYNAK:TEVHİDHABER