Siyonist Medya : ABD Nükleer Anlaşmaya Altarnatif Arıyor

Nükleer anlaşmaya bir alternatif.. İbrani gazetesi: Amerika, İran'la sınırlı bir anlaşma üzerinde çalışıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Washington Tahran'la çeşitli konularda sessiz görüşmeler yürütürken, ABD İran'la nükleer alanda sınırlı bir anlaşma üzerinde çalışıyor.

İsrail gazetesi "Israel Hayom", kaynaklarının Amerika'nın kendisiyle nükleer alanda sınırlı bir anlaşma için seçenekleri araştırdığını, ancak orijinal nükleer anlaşmaya geri dönmeyi reddettiğini aktardı.

Gazete, Washington'un 2015'te imzalanan önceki nükleer anlaşmaya geri dönmeyi reddettiğini ve eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin 2018'de anlaşmadan çekildiğini ortaya koydu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün "İran'la iletişim kurma yollarımız var ama bunlardan bahsetmeyeceğiz" demesine atıfta bulundu.

Yasa dışı olarak gözaltına alınan Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılması gibi bizi ilgilendiren konularda İran'la iletişim halindeyiz ancak ayrıntıları açıklamayı düşünmüyoruz" dedi.

Gazete, "ABD yönetiminin, İran'la nükleer anlaşma konusunda gizli görüşmeler olup olmadığına yanıt vermekten kaçındığını ve herhangi bir alternatif anlaşmanın ana hatlarını açıklamayı reddettiğini" belirtti.

İbrani gazetesi, "ABD yönetimi, diğer seçeneklere ek olarak İran'ın yaptırımların kısmen kaldırılması karşılığında uranyum zenginleştirmeyi durdurması gibi nükleer anlaşmanın alternatif özelliklerini araştırıyor" dedi.

Gazete, "ABD'nin, özellikle Avrupa ülkelerinden Tahran'a yönelik tam yaptırımları yeniden başlatmalarını talep etmeyi reddettiği için, İran'la nükleer programı konusunda bir anlaşmaya varılmasına kapıyı kapatmadığına dair ikinci dereceden kanıtlar var" dedi.

İbrani gazetesinin haberine ilişkin İran veya ABD'den herhangi bir yorum yapılmadı.

İsrail Başbakanı "Benjamin Netanyahu"nun geçen Salı günü hükümetinin ilk toplantısında, büyük ülkelerin İran'la bir nükleer anlaşma imzalama olasılığının hala olduğunu söylemesi dikkat çekicidir.

Netanyahu "Ne yazık ki, İran'daki son olaylardan sonra nükleer anlaşmanın gündemden kaldırıldığı yönündeki yaygın görüşün aksine, bu olasılığın tamamen ortadan kaldırılmadığına inanıyorum ve bu nedenle bir geri dönüşü önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza inanıyorum." Bu kötü anlaşmaya," diye ekledi

Ortadoğu Haberleri

Beyrut saldırısında son durum!
İşgalci Kana Doymuyor! Siyonist İşgalcilerden Lübnan Açıklaması
Kassam Tugayları işgalcileri hedef aldı! Ölen ve yaralananlar var
Trump: Kazanamazsam İsrail Yok Olacak
Hamas'a Yardım Ettiği İddiasıyla Suriye'ye Tazminat Davası Açıldı!