Siyonistler BAE'ye Teşekkür Etti

BAE'deki işgal büyükelçisi, görevden ayrılması vesilesiyle bir mesaj yayınlayarak Al Nahyan'a teşekkür etti

İşgalin BAE'deki ilk büyükelçisi Amir Hayek, Abu Dabi'deki görevinin sona ermesinin ardından yayınladığı mektupta BAE liderlerine, Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ve Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan'a şükranlarını ifade etti ve ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının ardından ortaya çıkan bağları övdü.

Hayek, BAE yöneticilerine misafirperverlikleri ve “ortak bir refah geleceğine” yönelik barış arayışları için teşekkür etti.

Siyonist İsrail ve BAE hükümetleri 2020 yılında ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşma imzalarken, BAE aynı yılın Temmuz ayında Tel Aviv'de bir büyükelçilik açtı.

Büyükelçi daha önce işgal devleti ile Abu Dabi arasındaki normalleşme anlaşmasının, özellikle de “İsrail'in güvenliğini” tehdit ettiğini düşündüğü petrol anlaşmalarıyla ilgili bazı yönlerini eleştirmişti.

Hayek daha önce de BAE'nin Donald Trump yönetimindeki ABD'den F-35 savaş uçağı talebiyle dalga geçmişti.

Hayek alaycı bir dille şöyle yazmıştı: “İçimden bir ses F-35'in evdeki herkesin sahip olacağı bir şey olduğunu söylüyor.”

Ayrıca, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle İsrailli oteller kapalı kalmak zorunda kalırken, İsrailli turistlerin BAE'yi ziyaret etmesine izin verdiği için önceki hükümeti eleştiren o zamanki muhalefet Knesset üyesi Ayelet Shaked'in bir yorumunu da retweetledi.

Büyükelçi, “İsrail'in BAE'ye seyahatle ilgili politikalarını defalarca eleştirmiş ve hükümetin normalleşme anlaşmasından sonra siyasi nedenlerle pandemi sırasında çok yumuşak davrandığını” iddia etmişti.

Ortadoğu Haberleri

İsrail'den İran saldırısını haber yapan gazeteciye işkence
İşgalci İsrailli Bakandan Arz-ı Mevud itirafı
İsrail'den Beyrut'un merkezine saldırı
İşgalciler İran'a Saldırmaya Hazırlanıyor!
İngiliz Kanalı, Netanyahu'ya Övgüler Dizdi