Somali'deki Camiler Neden Hedef Alınıyor?

Somali'de yine cami hedef alındı.

Somali'nin liman şehri Kismayo'da bir camide yatsı namazı sırasında patlama meydana geldi. Patlamada, 9 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Şebab'ın kontrolünde olan Kismayo şehri için hükümet güçleri ve Ehli Sünnet Cemaati hazırlık yapmaktaydı. Uzmanlar, Selefi Cihad ekolünün Somali'deki temsilcisi Şebab ile Sufi Ehli Sünnet Cemaati arasında şiddetli çatışmaların yaşanacağı hususunda uyarılarda bulunmuşlardı.

Dün de başkent Mogadişu'da, Şebab hareketi tarafından kullanılan bir camiye bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 39 kişi ölürken 75 kişi de yaralanmıştı.

Cami Saldırılarının Hedefi Ne?

Şebab Hareketi, Bakara pazarındaki Abdurreşidi Camisi'nde meydana gelen saldırıdan hükümeti sorumlu tuttu.

Banadir bölgesindeki Şebab lideri, saldırıyı gerçekleştirenleri "ahmaklar" olarak nitelerken "Saldırı, tüm Müslüman Somali halkını hedef aldı. Saldırıyı planlayanlar ve gerçekleştirenler hükümet güçleridir. Saldırının hedefi, müslüman Somali halkının camileri gitmesini engellemektir" dedi.

Hükümet ise iddiaları yalanlıyor. Somali Hükümeti'nin Enformasyon Bakanı Mahmud Tahir Cili, hükümete bağlı güçlerin sivilleri hedef almadığını belirterek "Saldırıyı gerçekleştirenler, bu tür bombalı saldırıları uygulayan teröristlerdir" dedi.

Enformasyon Bakanı, Somali halkına çağrıda bulunarak Şebab Hareketi'ne karşı mücadele etmelerini istedi.

isra haber

Afrika Haberleri

Mısırlı Askeri Uzman: İran Demir Kubbeyi Şaşırttı
Darbeci Sisi, iade-i ziyarete geliyor
Mısır'dan İsrail-ABD önerisine ret
Dünya Ekonomik Forumu: Afrika'nın yarı iletkenlerde parlama zamanı geldi
İşgal Heyeti Ateşkes Görüşmeleri İçin Kahire'de İşte Son Gelişmeler!