Sözcü'ye FETÖ Operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü Gazetesine yapılan operasyonla ilgili, "Sadece patronu ve birkaç çalışanına yönelik. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var." dedi.

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında FETÖ adına suç işlemek suçlamasıyla operasyon başlatıldı. Şüphelilerin adreslerinde gözaltı ve arama işlemi yapıldı.

BURAY AKBAY İÇİN GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan" suçlarından gözaltı kararı çıkarıldı.

İKAMETLERİNDE ARAMA YAPILDI

Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince şüphelilerin ev ile iş yerlerinde arama ve el koyma kararı alındığı, karar üzerine emniyet güçlerinin 4 kişinin ikametlerinde arama yaptığı öğrenildi. Gazetenin internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un gözaltına alındığı, gazetenin sahibi Burak Akbay'ın ise yurt dışında olduğu belirtildi. Adreslerinde bulunamayan diğer 2 şüpheliyi arama çalışmalarının devam ettiği belirlendi.Sözcü Gazetesinin İstanbul Halkalı'daki binası önünde ise bir hareketlilik olmadığı gözlendi.

GAZETE AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

Sözcü gazetesinin avukatlarından İsmail Yılmaz DHA'ya yaptığı açıklamada, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olmadığını, sadece arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.Yılmaz ayrıca, yapılan aramalarda Burak Akbay'ın bir tablet bilgisayarına el konulduğunu, finans müdürü Yonca Kaleli'nin evinde arama yapan polislerin gözaltı işlemi yapmadan evden ayrıldıklarını, muhabir Gökmen Ulu'nun evinde ise aramanın devam ettiğini söyledi. Avukat Yılmaz, Mediha Olgun'un ise gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini söyledi.

ERDOĞAN'IN TATİL YAPTIĞI OTELİ DEŞİFRE ETMİŞLERDİ

Şüphelilere yönelik suçlamalar arasında 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü Gazetesi internet sitesinden deşifre edilmesinin de bulunduğu öğrenildi. Bilindiği gibi Erdoğan'ın adresinin deşifre edilmesinden birkaç saat sonra 15 Temmuz kanlı kalkışması başlatılmış ve darbeci askerler Marmaris'teki Grand Yazıcı isimli oteli basmıştı. Baskından 15 dakika önce Erdoğan ailesi ile oteli terk etmiş fakat iki koruması darbecilerce katledilmişti.

haberler

Güncel Haberleri

Gazze'de ateşkes anlaşmasına varıldı işte ayrıntılar
İşgalci İsrail'den Suriye açıklaması: 3 bin 300'den fazla...
Gazze'den ateşkes haberi neden gelmiyor? Hamas yanıtladı
CHP'den Vatandaşa Dev Hizmet(!)
İran ile Görüşecekler!