Şubat Ayı Şehadet Ayı

Bu ayın akıllarımızda yer edeceği bir özelliği bir çok şehidin şehadetinin bu ay içerisinde gerçekleşmiş olması..

Şehitlerin Allah katındaki önemini hepimiz az biraz biliriz. Nitekim Allah,Bakara Suresi'nin 154. ayetinde "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Onlar diridirler fakat siz sezemezsiniz." buyuruyor. İman sahipleri bilirler ki ölüm bir yok oluş değil,Allah yolunda şehadeti yeni ve sonsuz bir hayatın başlangıcı olarak görürler. Müslüman için Allah yolunda şehadetten daha kutsal başka bir şey olabilir mi? İşte Şubat ayında şahadete erişen güzel insanlardan bir kısmı:

İskilipli Atıf Hoca (4 Şubat 1926) :

Köy hocasından İskilip'te 2 sene ders aldı. Daha sonra medresede derslere devam etti. Medrese eğitiminin sonunda Fatih Camii'nde dersler vermeye başladı. Daha sonra İlahiyat Fakültesine başladı ve buradan Kabataş Lisesi'ne Arapça öğretmeni olarak geçti.

Şapka kanunundan 2 yıl önce yazdığı "Frenk Mukallitliği ve Şapka" adlı eseri nedeniyle şapka kanununa muhalefetten İstiklal Mahkemeleri'nde yargılandı ve idam edildi. Mesut Uçakan'ın "İskilipli Atıf Hoca" filmini seyretmenizi bu anlamda öneririm.

Hasan El-Benna (12 Şubat 1949):

Mübarek olmayan Hüsnü'nün memleketinden büyük önder ve alim Hasan El-Benna, Mısır'da gayretli ve güzel birçok çalışma yaptı ve Müslüman Kardeşler adlı örgütü kurdu. Bir dizi suikast olayına karışan Hasan El-Benna, hükümetin göz yumduğu bir suikast sonucu Kahire'de şehit edildi.

Mısır'ın çeşlitli, yörelerinde kurduğu okullar ve toplumsal hizmet kurumları aracılığıyla görüşlerini yaşama geçirmeye çalışan Hasan el-Benna'nın başlattığı hareket Arap dünyasını büyük ölçüde etkilemiştir. Beka Yayınları'ndan çıkan Hatıralarım adlı eser Hasan El-Benna'yı daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Malcolm X (25 Şubat 1965):

Derisi siyah, kalbi aydınlık ve beyaz olan bir devrin büyük adamı Malcolm X de yine Şubat ayında coşkulu bir halk kitlesine seslenirken şehid edildi. Bu şekilde son dönemin en güzel müslümanlarından Malcolm X şehadeti tatmış oluyordu. Arkasından birçok müslüman takipçi bıraktı ve emanetini devretti. Alex Haley ve İhsan Eliaçık'ın Malcolm X kitaplarını okumanızını ısrarla tavsiye ederim.

Metin Yüksel (23 Şubat 1979):

Bir dava adamı olan Metin Yüksel henüz gencecik bir fidan iken Mü'minlerin bayram günü olan Cuma günü Fatih Camii avlusunda hain kurşunlara hedef oldu ve cesaret timsali yiğit şehit oldu.

Akıncılar'ın kurucusu ve davanın çalışkan ismi Metin Yüksel,genç müslüman kardeşlerimiz için güzel bir örnekliktir. Şehadete sevdalı bir genç olduğu "Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara. " sözünden anlaşılmaktadır.

Adını anamadığımız ve diğer ay ve yıllarda şehid olan tüm şehidlerimizin Allah şehadetlerini kabul etsin. Allah hepsinden razı olsun. Alnı öpülesi yiğitler için "Şehadet" bir tutku oldu ve hep öyle de kaldı. "Ey şehid sen oldukça doğacaktır İslam güneşi. " Allah için ölenlere sonsuz rahmet diliyoruz. Allah onlar gibi Müslümanları çoğaltsın ve çıkarsın aramızdan. Bize düşen de böyle dilekler galiba. . .

12 Şubat 2008 İmad Muğniye

İmad Muğniye, 12 Şubat 2008'de çok sevdiği Hz. Rukeye'nin kabrini ziyaret ettikten ve matem gecesine katıldıktan sonra Suriye'nin başkenti Şam'da uğradığı suikastle şehid edildi. Muğniye, kendi aracının arkasına parkeden bir araca yerleştirilen bombanın patlatılması neticesinde şehid olduğu öğrenildi.

Muğniye'ye yakın kaynaklara göre Muğniye suikasti, Amerika, Avrupa, İsrail ve Arap istihbaratının koordineli çalışması neticesinde gerçekleşti. CIA'nın kontrolünde bir Avrupa ülkesinde araca bomba yerleştirildi. Arap istihbaratı, Muğniye'nin bulunduğu mekanı bildirdi. Mossad'a da bombayı patlatmak düştü.

Imad'ın şehadetiyle birlikte Muğniye ailesi, evlatlarının üçüncüsünü de İsrail'e karşı mücadelede şehid vermiş oldu. İmad'ın Cihad ve Fuad adlı kardeşleri de daha önceden şehid olmuşlardı.

Daha niceleri...

Şehadet Hayalleri ve Gerçekleri

İslam Haberleri

Aliya İzzet Begoviç'in Vefat Yıldönümü
Hizbullah'ın Üst Düzey Komutanı Şehid İbrahim Muhammed Akil kimdir?
İmam Hüseyin’in Kızı Hz. Rugayye’nin baba özlemi ve şehadeti
Kerbela Kıyamının Sebep Ve Faktörleri
Kerbelâ'dan Sonra Ne Oldu?