Suriye'de Aşiretler Terör Örgütü PKK ile Çatışıyor!

Al-Mayadeen'in Suriye'deki muhabiri aşiret güçlerinin ülkenin kuzeydoğusundaki Deyrezzor'un doğu kırsalında SDG (PKK) mevzilerine saldırdığını bildirdi.

Al-Mayadeen'in Suriye'deki muhabirine göre aşiret güçleri Cumartesi günü Suriye'nin kuzeydoğusundaki Deyrezzor kırsalının doğusunda yer alan El-Buseyra kenti ve El-Haveyc köyünde Suriye Demokratik Güçleri (PKK) terör mevzilerine operasyon düzenledi.

Al-Mayadeen'in Suriye'deki muhabirine göre Deyrezzor kırsalının doğusundaki Dhiban kasabasının da aşiret güçleri ile SDG militanları arasında çatışmalara sahne olduğunu söyledi.

ABD'DEN PKK'YA ASKERİ DESTEK

El Mayadin muhabiri bugün şafak vakti,SDG'nin Deyrezzor doğu kırsalındaki Dablan Beldesini top mermileriyle hedef aldığını ve Fırat Nehrinin karşı kıyısındaki Suriye ordusu noktalarına bakan Havicat el-Buseyra'ya havan topları yerleştirdiğini doğruladı.

Deyrezzor'un Darnac, El Tayanah, Diban ve El Havayic beldelerindeki insanların, SDG askeri takviyelerinin gelmesi ve keskin nişancılarının konuşlandırılması nedeniyle Havicat El Buseyra bölgelerinden ve Fırat Nehri yakınlarındaki evlerden kaçtıklarına dikkat çekti.

SDG (PKK) takviye güçlerinin Deyrezzor'a, ABD helikopterlerinin Fırat Nehri'nin doğu kıyısı boyunca yoğun bir şekilde uçtuğu sırada ulaştığı bildirildi.

TERCÜME TEVHİDHABER

Suriye Haberleri

Esad'dan Türkiye Açıklaması
Mecdal Şems halkı Netanyahu'yu sınır dışı etti
Erdoğan "dargınlığı bırakalım" demişti! Suriye'den mesaj geldi
İddia: "Suriye el-Kaidesi Nusra (HTŞ) Afrin'e girecek"
Esad: Şam, Ankara ile ilişkileri şartlı olarak memnuniyetle karşılayabilir