300 kadar Suriye muhalifinin Antalya'da düzenledikleri "Suriye'de Değişim" adlı uluslar arası konferans bildirgesinde, Suriye muhaliflerini çoğunun, Esad sonrası yönetimin "laik" olması yönündeki ısrarı, Müslüman Kardeşler'in itirazıyla karşılaştı.
Toplantıda Müslüman Kardeşler'in dışında Kürt ve Arap muhalefet hareketlerinin tamamı Esad yönetiminin devrilmesi sonrasında kurulacak yeni yönetimin "laik bir yönetim" olması noktasında görüş birliğine varırken, Müslüman Kardeşler temsilcileri bildirgede "laik yönetim" ibaresine yer verilmesine karşı çıktı.
Oturum başkanı Allazgani tarafındandan okunan bildirgede "Suriye, demokratik bir anaya ile din ve devlet işlerini birbirinden ayıran özgür bir ülkedir" ifadesine Müslüman kardeşler itiraz etti.
Suriye Müslüman Kardeşler temsilcilerinden İbrahim Hariri, Suriye'de alevilerle sünnilerin eşit haklara sahip olması gerektiğini ancak Suriye'nin laik bir yönetim olmasına karşı olduklarını belirtti.
Müslüman Kardeşler temsilcisi Mulhem el Drobi, Suriye muhalefetinin Antalya buluşması ile ilgili yaptığı açıklamada "biz bütün dünyaya Suriye muhalefetinin örgütlü ve bir alternatif sunmaya hazır olduğunu göstermek istiyoruz" dedi.
velfecr