Suudi Arabistan ve İran Arasında Kritik Görüşme!

İran ve Suudi Arabistan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırısını görüştü

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeshkian, dün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile bir araya gelerek İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırılarını ele aldı ve İsrail'in suçlarına karşı koymak için İslam ülkeleri arasında birlik çağrısında bulundu.

İran devlet televizyonuna göre, Asya İşbirliği Diyalog Zirvesi'ne katılmak üzere Katar'da bulunan Pezeshkian, İslam ülkeleri arasındaki ilişkilerin genişletilmesinin önemine vurgu yaptı.

"Suudi Arabistan Krallığı gibi İslam ülkelerini kardeşimiz olarak görüyoruz ve fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak yakınlaşmanın ve birlikteliğin artırılmasını vurguluyoruz" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ise iki ülke ve İslam ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak, krallığın "iki ülke arasındaki anlaşmazlıkları sona erdirmek, sorunları çözmek ve iki dost ve kardeş ülke olarak ikili ilişkileri geliştirmek" niyetinde olduğunu kaydetti.

İsrail'in bölgeye yönelik saldırganlığına ilişkin Bin Ferhan, İsrail makamlarının savaşı bölge geneline yaymaya çalıştığını söyledi.

Ortadoğu Haberleri

Netanyahu Sığınağa Kaçtı!
Hamaney: Gerekirse yine vuracağız!
Hizbullah'tan son dakika açıklama: 17 işgal askeri öldürüldü
Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya saldırdı
Yemen Direnişinden Yeni Operasyon!