The Guardian: “İsrail” diplomatik bir tsunami ile karşı karşıya

İngiliz gazetesi "The Guardian", İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı nedeniyle dünyadan soyutlandığını ortaya koyan uluslararası pozisyonlardaki değişikliklerden bahsediyor.

İngiliz The Guardian gazetesi , İsrail'in Gazze'deki savaşı yönetme biçimi ve Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik şiddet içeren yerleşimci saldırılarının benzeri görülmemiş bir şekilde artması nedeniyle çeşitli cephelerde karşı karşıya kaldığı "diplomatik tsunami" olarak tanımladığı olaydan bahsetti .

Gazete, "İsrail"in karşı karşıya olduğu küresel izolasyona dikkat çekti; bu izolasyon, aralarında en sonuncusu işgalin "Ulusal Güvenlik Bakanı" Itamar Ben'in yakın arkadaşı olan İsrailli örgüt ve kişilerin de dahil olduğu Avrupa başkentlerinden yaptırımlar uygulanması yönündeki konuşmalarla temsil ediliyor. Gvir.

ABD'nin, işgal başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Refah, İrlanda ve İspanya'ya yönelik saldırının devam etmesi yönündeki ısrarı nedeniyle "İsrail"e ağır mühimmat sevkıyatını durdurduğunu açıkladığı bir dönemde, şöyle konuştu: Filistin devletinin resmi olarak tanınmasına kararlı olduklarını belirttiler.

Avrupa'da da İsrail yerleşim ürünlerine ticaret yasağı getirilmesi yönünde baskı artıyor. Türkiye ise "İsrail"le tam bir ticaret yasağı ilan etti.

Guardian'ın haberine göre Güney Amerika'da İsrail, bir grup ülkenin diplomatik ilişkilerini kesmesine ya da iletişim düzeyini düşürmesine de tanık oldu; Kolombiya, Bolivya'dan sonra Güney Amerika'da ilişkileri kesen ikinci ülke oldu.

Aynı zamanda İsrail, üst düzey İsrailli yetkililere karşı tutuklama emri çıkarmayı düşünen Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından da soruşturma altında.

Birleşmiş Milletler'in en yüksek mahkemesi olan Uluslararası Adalet Divanı'nda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı yaptığı soykırım ve soykırıma teşvik suçlamasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Gazete, İsrailli yetkililerin uluslararası baskı karşısında iyimser olduklarına dair söylediklerine rağmen, bu baskıların savaş nedeniyle ekonomik sorunlar yaşayan İsrail için ciddi sonuçlar doğurduğu sonucuna vardı.

Birçok başkentteki hükümet hukukçuları, İşgal Altındaki Topraklardaki İsrail Bölgesel Konseyi ve Dünya Siyonist Örgütü'nün Yerleşim Bölümü gibi yerleşim inşa eden kilit kurumları hedef alan yeni bir yaptırımlar turunun olması gerekip gerekmediğini düşünüyor.

Bu, Amerikan ve Avrupa üniversitelerinin İsrail'in Gazze'deki işgal uygulamalarına ve sivillere yönelik katliamlarına karşı, savaş makinesine son verilmesini ve saldırının uluslararası düzeyde kınanmasını talep eden bir devrime tanık olduğu bir zamanda geliyor .

Medya-Makale Haberleri

Abdurrahman Dilipak: Mahşer günü
Abdurrahman Dilipak: Güler Yüzlü Müslüman
Dilipakla Panorama Gündem: Lübnan 2. Gazze olur mu?
Abdülbari Atvan : Biden, Netanyahu'ya boyun eğecek mi?
Abdurrahman Dilipak: "AKP'nin Papatyaları" davası!