Timsah'da İlaç Umudu

Yapılan bir araştırmaya göre timsahların kanındaki proteinlerin, enfeksiyon tedavisinde kullanılabileceğini ortaya koydu.

Amerikalı bilimadamları, timsahların kanındaki proteinlerin, insanlar üzerinde etkili olan enfeksiyonların tedavisinde kullanılabileceğini belirtti.

Louisiana Devlet Üniversitesi'nden bilimadamları timsahların bakterilerle dolu kirli sular ve bataklıklarda yaşamalarına rağmen asla enfeksiyon kapmadıklarına işaret etti.

Maruz kaldıkları çok sayıda bakteriye rağmen timsahların enfeksiyon kapmamasını kanlarındaki protesine bağlayan bilimadamlar, bunu bir deneyle de doğruladı. Timsahların kanından alınan serumu 23 tür bakteriye maruz bırakan bilimadamları, bütün bakterilerin tamamının imha edildiğini belirledi.

Araştırmayı yürüten bilimadamlarından Lancia Darville, 'Elde edilen sonuçlar, timsahların insanlarda olmayan bazı ilave proteinlere sahip olduğuna ya da bazı bazı proteinlerin fazla miktarda bulunduğuna işaret ediyor' dedi.

American Chemical Society adlı dergide sonuçları yayımlanan araştırmanın, bugüne kadar timsahların bağışıklık sistemine dair yapılan en kapsamlı çalışma olduğu belirtildi.

Bulguların, insanlar üzerinde etkili ve antibiyotiklere dayanıklı süperbakterilere karşı yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde faydalı olacağı kaydediliyor. Bilimadamlarının timsahın 'mikroskobik muhafızlarını' belirleyip üretibilmeleri halinde, insanlardaki enfeksiyonların tedavisinde kullanılacak haplar ve kremler geliştilecek.


Sağlık - Aile Haberleri

"Karton" Denilen Hastane Açıldı
Dünya Çölyak Günü
İslamda Boşanma Sonucu Çocukların Durumu
Kısasın Psikolojik ve Sosyolojik Etkisi
Çocuklara İman Öğretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler