Türkiye IMF"den para peşinde

Türkiye'deki ekonomi kurumları, potansiyel bir stand-by anlaşmasına yönelik olarak, dolaylı görüşmeler çerçevesinde, IMF Türkiye temsilciliğiyle teknik çalışmalar yürütüyor.

Hazine, Maliye, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Merkez Bankası uzmanları ile IMF Türkiye Temsilcisi Hüseyin Samei ve Fon'un Ankara ofisindeki uzmanlar, potansiyel stand-by anlaşmasının teknik altyapısı konusunda önemli ilerleme kaydettiler. IMF ve ekonomi kurumları, orta vadeli yapısal mali reform gündemi başta olmak üzere, özelleştirme, kamu mali dengesi, sosyal güvenlik, gelir ve harcama öngörüleri konusunda çalışmaları belirli bir aşamaya getirdi. Ekonomi bürokratlarının, IMF-Dünya Bankası bahar dönemi toplantılarına kadar Türkiye'deki çalışmaları tamamlaması bekleniyor. Bu arada Türkiye'nin IMF ile yaptığı görüşmelere tepki gösteren KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, IMF'den faizli borç para almaktansa Türkiye'nin öz kaynaklarıyla sorunu çözmesinin daha iyi olacağını söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili İbrahim Burkay ise, IMF ile bir anlaşmaya varılması halinde sağlanacak kaynakların doğru kullanılmasını istedi.

Brezilya IMF'ye para veriyor!
Latin Amerika'nın en büyük ekonomisi olan Brezilya, IMF'den para almayıp, aksine kredi verecek. Brezilya Maliye Bakanı Guido Mantega, IMF'nin, mali katkıda bulunma davetini kabul ettiklerini belirterek, Fon'a 4,8 milyar dolara kredi vereceklerini kaydetti. Mantega, IMF'nin kendilerini ''kredi veren ülke statüsü'' vererek, sağlam bir ekonomiye sahip olduklarını teyit ettiğini vurguladı. Brezilya, uyguladığı başarılı ekonomik program sonucunda, Aralık 2005'te, IMF'ye olan 15,5 milyar dolarlık borcunu tamamıyla kapatarak, bundan böyle IMF'den mali yardım almayacağını bildirmişti.

Ekonomi Haberleri

Asgari Ücret açıklandı!
Büyük yatırımcılar "İsrail"deki emlak piyasasını terk ediyor
Moody's İsrail'in kredi notunu iki kademe düşürdü
Enflasyon, yüksek fiyatlar ve onlarca doktorun işten ayrılması..
Fitch Ratings, İsrail'in kredi notunu düşürdü