UAEK'nın İran'ı kınama yönünde aldığı karar Tahran'dan sert bir cevapla karşılandı.
İran Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperast yaptığı açıklamada,''Tahran'a baskı yapmayı ön gören bu karar maskaralıktan başka bir şey değil.''Şeklinde konuştu.
Mihmanperes,''Bu karar Batılı ülkelerin UAEK'ye baskısı üzerine alınmış siyasi bir karardır. İran alınan bu karar nedeniyle UAEK ile ilişkilerini en aza indirecektir.''dedi.
İran'ın UAEK'dEki daimi temsilcisi Ali Ekber Sultani,''İran bundan sonra Uranyum zenginleştirmek için yeni yollar bakacaktır. Alınan bu karar diyalog ortamını zayıflatmıştır.''Şeklinde ifadeler kullandı.
Sultani,''Tahran reaktörleri için geliştirilmiş enerjiye acilen ihtiyacımız var. Bunun için daha fazla bekleyemeyiz. Ayrıca bu süreçte Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'ndan çekilmeyi düşünmüyoruz.''Şeklinde konuştu.
Alınan kararı Siyonist oluşum sevinçle karşıladı. Bunun yanında bir takvim hazırlanarak İran'ın buna uymaya zorlanmasını, uymaması durumda ise şiddetli yaptırımlar uygulanması gerektiğini savundu.
Amerika Birleşik Devletleri de kararı sevinçle karşılayanlar arasında.
Obama'nın sözcüsü Robert Gibss,''Bu karar İran'ın uluslar arası toplumun çekincelerini dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini ispat etmektedir.''Şeklinde ifadeler kullandı.