Uzan"ın ajanları borsada açığa düştü

Uzan’ın ajanlarının İMKB’deki incelemelerinin perde arkası aydınlandı. Türkiye’ye tahkim davası açan Libananco, ÇEAŞ ve Kepez hisselerini mahkemeye sunamayınca Türkiye’ye ajan gönderdi.

Cem Uzan'ın bağlantılı olduğu Libananco'nun eski FBI ve CIA ajanlarından oluşan 5 kişilik ekibin İMKB'de 2 gündür yaptığı incelemelerin perde arkası aydınlandı. Ajanların, İMKB'de Libananco'nun olmayan hisselerini aradığı belirtildi. Merkezi Güney Kıbrıs'ta bulunan Libananco isimli şirket, ÇEAŞ ve Kepez şirketinin hisselerinin kendilerine ait olduğunu öne sürerek Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasında mahkemeye hisseleri sunamadı. Libananco'nun ÇEAŞ ve Kepez hisselerini mahkemeye sunamaması üzerine ajanların Türkiye'ye göndermesine karar verildiği belirtildi.

HİSSELERE EL KONDU İDDİASI

Türkiye'ye gelerek ÇEAŞ ve Kepez hisseleri ile ilgili incelemelerde bulunan eski FBI ve CIA ajanlarından oluşan ve 'Uzan'ın ajanları' olarak nitelendirilen ekibin, Libananco'nun elinde olmayan ÇEAŞ ve Kepez hissesileriyle ilgili belge aradığı ortaya çıktı. Uzan Grubu'ndan ÇEAŞ ve Kepez hisselerine aldığını öne süren Libananco şirketi, mahkemeye hisseleri sunamayınca davayı kaybetme aşamasına geldi. Uzan Grubu, mahkemeye bu kez, 'Libananco'nun hisseleri Türkiye'de saklanıyordu ancak devlet el koydu' iddiasında bulundu. Türkiye ise hisselerin Libananco şirketine hiçbir zaman geçmediğine ilişkin deliller ortaya koydu. Mahkeme bunun üzerine, heyet gönderilmesine karar verdi.

AJANLAR NEYİ İNCELİYOR

Ajanlar, ÇEAŞ ve Kepez hisselerinin kimin elinde olduğunu belirlemeye çalışıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2003 yılında el konulan ÇEAŞ ve Kepez şirketlerinin hisselerinin büyük kısmı devletin elinde bulunuyor. Libananco ise sadece kağıt üzerinde, hisselerin sahibi görülüyor.

Star


Etiketler: Uzan İMKB inceleme perde arkası Libananco ÇEAŞ  Kepez

Ekonomi Haberleri

Büyük yatırımcılar "İsrail"deki emlak piyasasını terk ediyor
Moody's İsrail'in kredi notunu iki kademe düşürdü
Enflasyon, yüksek fiyatlar ve onlarca doktorun işten ayrılması..
Fitch Ratings, İsrail'in kredi notunu düşürdü
Financial Times: Yaygın bir boykot Batılı markaları vuruyor