Konuşmasında vahdet ve Aşura gününün birlik ve beraberliğe olumlu etkilerinden bahseden Şeyh İsa Kasım şu ifadeleri kullandı:
"Biz ömrümüzün sonuna kadar İslam dininin temel prensiplerinden olan vahdet ve kardeşliği korumak için çalışacağız ve hiç kimsenin bunu bozmasına izin vermeyeceğiz."
"Dini değerleri üstün tutan toplum, hak ve adaleti ilke seçmesinden dolayı en güçlü toplumdur. Bu tür toplum tevhidi tüm çalışmaların merkezine koymalıdır. İttifakla bir vahdet anlamsızdır. Vahdet Kur'an'ın "Allah ipine sımsıkı sarılın" ayeti temelinde olmalıdır. Vahdet insanlar, kabileler, ülkeler ve coğrafyalar arasında kardeşliği sağlayan hattır. Vahdet iletişim, direniştir, kudrettir, izzettir, aziz olan Allah'ın rızası demektir. Vahdet her türlü çatışma, hileden, sahtekarlıktan, hırsızlıktan ve cefadan uzak olmakdır. Ancak bu tür vahdet gerçek olur ve insanları saadete ulaştırır. "
İsa Kasım, açıklamasının sonunda bu yıl Aşura gününün dünyada islami vahdetin tecellisi olmasını dileyerek, İmam Hüseyin'in(r.a) insan hakları ve değerler için, insanları birleştirmek için kanının son damlasına kadar mücadele ettiğini vurguladı. "İmam Hüseyin(r.a)in Kerbelâ'daki ayaklanması özgür insanların ilham kaynağı olmuştur. Müslümanlar Aşure günü islami birlik ve kardeşliği dünyada yaymalıdılar." diyerek konuşmasını bitirdi.