Hidayet kaynağımız Kur'an-ı Kerim'de gündeme gelen dünyevileşme tehlikesinin asrımızdaki maskesi modernizmdir. Modernizm, dünyevileşmenin öteki ismidir. Modernleşme, sekülerleşmenin bir ifadesidir. Sekülerleşme müslümanlara ait olmayan bir kavramdır.
Gerek Kapitalizm, gerek Liberalizm, gerek Hümanizm gibi batı kaynaklı ideolojilerin modernleşme teşebbüsleri olarak müslümanların arasında yayılmaları, tamamen Batı mikrobunun müslümanlara bulaşmasıdır. Şunu bilelim ki; modernleşme batının kendini üstün ve özel görme hastalığı olan, "Varoluşsal Üstünlük" zehabının bir yansıması olarak dünyayı etkileyen bir musibettir. Bu musibetin isabet alâmeti ise, dünyevileşmedir.
Dünyevileşme: hayatın anlam ve amaç kaybına uğraması, dünya hayatının mutlaklaştırılması, insanın heva ve heveslerinin hayatın merkezine yerleştirilmesi, insanlık dışındaki âlemlerin, öte dünyanın ve manevî değerlerin şu veya bu tarzda yok sayılması, dünyevîleşme olgusunun dışavurumları olarak işaretlenmesi gerekiyor.
Dünyevileşme: bir tekâmül serüveni değildir. Aksine selim fıtratın tersyüz edilmesidir. Modernizm ise, fıtratı tersyüz etmenin gayretidir. Başka bir ifadeyle Allah'ın dininden kurtulma çabasıdır. Modernizm: vahy'ye vedanın adresidir. Ruha sahte gıdalar içirmenin gayretidir.
Vuslat Dergisi Mart sayısında: Doç. Dr. Muhammed Tarik "İslam Ve Müslümanların Düşmanları Ne Kadar Çokmuş, Dostları Ne Kadar Az" yazısıyla tarihte Müslümanlara daim düşmanlık edenlerin olduğu beyan etmekte. Araştırmacı-yazar Mustafa Çelik ise,"Allah'ın Dininden Kurtulma Çabası Modernizm" isimli yazısında modernizmin tamamen bir müşrikleşme neticesi olduğunu ortaya koyuyor. Eğitimci- yazar Süleyman Gülek " Dünyevileşmenin Hazin Sonu" yazısıyla dünyevileşme tehlikesine dikkat çekiyor. Hüseyin Kerim Ece " Gözü Arkada Kalmak" makalesiyle, dünyada eşyaya sahip olma hastalığı üzerinde duruyor. Abdullah Dai "Tevhid Hayatın Başı ve Sonu" yazısında, Tevhid ile başlayıp Tevhid ile son bulan bir hayatın, mükâfâtı ebedî cennettir, diyor.
Ayrıca Vuslat Dergisi bu ay "modernizim ve dünyevileşme" konusunda, Şırnak Üniv. İlah. Fak. Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Karacelil'le "modernizm ve dünyevileşme" üzerine bir röportaj gerçekleştirmiş"