Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı, göreve başladığı ilk yılda yönetimin yaptığı diğer önemli çalışmalar arasında değerli hamlelerin sağlanmasında kilit rol oynamıştır.
Bakanlık, koronavirüs hastalığının enfeksiyon sayısını ve ölüm oranını kontrol altına almada başarılı oldu.
İslam Cumhuriyeti, yüzlerce ölüm ve binlerce hastanın hastaneye kaldırıldığı karanlık günlerden kurtulmaya yardımcı olan dört aşamada her yaş için 160 milyon doz aşı sağladı.
İranlı bilim adamları, yönetimin yardımıyla altı marka İran yapımı aşı üretebildiler.
İran İslam Cumhuriyeti'nin yasadışı ve acımasız yaptırımlara maruz kalmasına ve ülkenin ekonomik baskılarla karşı karşıya kalmasına rağmen, virüsü kontrol altına almayı başardı ve hatta başta Afgan mülteciler olmak üzere 2,5 milyondan fazla yabancıyı aşıladı.
Pandeminin ilk aşamasından itibaren İslami kuruluş, hastalığın yaygınlığıyla mücadele etmek için en iyi 60 doktor ve bilim adamından oluşan bir bilim komitesi kurdu.
Sağlık Bakanlığı, Omicron zirvesinde çocuklar için yoğun bakım yatak sayısını iki katına çıkararak, doktorları ve diğer sağlık çalışanlarını ülke geneline adil bir şekilde dağıtmaya çalıştı.
Bu yılki üniversitelere giriş sınavlarında İslam Cumhuriyeti, millete gelecekte daha iyi sağlık olanakları sağlamak için tıp öğrencilerinin kabul sayısını artırdı.
Yönetim ayrıca hastanelerin, eczanelerin ve diğer sağlık tesislerinin ve ekipmanlarının durumunu İslam Devrimi'nin Dini Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney'in hazırladığı yönergeler doğrultusunda iyileştirdi.
Kırsal kesimde son bir yılda sağlık ocakları donatıldı ve sağlık personeli sayısı artırıldı.