Yahya Sinvar Ensarullah Liderine Mektup Gönderdi

İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar Ensarullah hareketinin lideri Abdülmelik El-Husi'ye mektup gönderdi

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın siyasi büro başkanı Yahya Sinvar, Gazze Şeridi'ndeki direniş ile Yemen'deki Ensarullah hareketinin El Aksa Tufanı Savaşı'nda birlikte mücadele ettiklerini vurguladı.

Mektupta Yemen'in Tel Aviv'i hedef almasından bahseden Sinvar, El Aksa Tufanı'nın bölgedeki Siyonist projeye güçlü bir darbe indirdiğini belirtti.

Yemen silahlı kuvvetlerinin tüm savunma ve önleme sistemlerini aşarak işgal varlığının derinliklerine ulaşan füzelerinin başarısını kutlayan Sinwar, bu hedef alma operasyonunun El Aksa Tufanı Savaşı'nın ışıltısını ve Tel Aviv'in kalbindeki etkisini bir kez daha geri kazandırdığını vurguladı.

Sinvar, Yemen'deki operasyonu kaliteli olarak nitelendirerek, bunun işgalcilere “kuşatma ve etkisiz hale getirme politikalarının başarısız olduğu ve direniş cephelerinin etkisinin daha güçlü bir yaklaşım sergilediği” mesajını verdiğini kaydetti.

Sinvar , “Tarihleri boyunca Filistin halkını ve haklı davasını desteklemekten asla geri durmamış olan büyük Yemen halkına selamlarını” ileterek, ‘El Aksa Tufanı Savaşı'nda gördüğümüz samimi sevgi, duygu ve sağlam irade’ için teşekkürlerini ifade etti.

Sinvar , Gazze Şeridi'ndeki savaşla ilgili olarak direnişin iyi durumda olduğunu ve işgalcilerin söylediklerinin tamamen yalan ve psikolojik savaş olduğunu belirterek, Kassam Tugayları'nın (Hamas'ın askeri kanadı) 7 Ekim operasyonunu benzersiz bir yetkinlikle gerçekleştirdiğini ve bir yıldır savunma savaşı vererek düşmanı yorduğunu vurguladı.

Hamas'ın siyasi büro başkanı, Gazze'yi destekleyen cephelerle ilgili olarak da şunları söyledi: “Sizlerle, Lübnan'daki yiğit direnişçi kardeşlerimizle ve Irak'taki İslami direnişle ortak çabalarımız bu düşmanı kıracak ve onu yenilgiye uğratacaktır.”

ALMAYADEEN-TERCÜME TEVHİDHABER

Ortadoğu Haberleri

Hamas: İsrail'in Teklifi Gülünç
Nasrullah'tan Büyük Saldırı Sonrası Açıklama
Lübnan'da yeni siber saldırı!
İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırısında Şehid Sayısı Arttı
İşgalci İsrail Filistinli Sağlık Personelini Şehid Etti