Yemen Vurduğu Gemilerden Görüntüler Yayınladı(VİDEO)

Yemen askeri medyası, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal eden “TUTOR” gemisini Yemen deniz kuvvetlerinin hedef aldığı sahneleri yayınlıyor.

Yemen askeri medyası, Yemen deniz kuvvetlerinin “TUTOR” gemisini iki insansız hava aracı, balistik füze ve insansız hava araçlarıyla hedef aldığı sahneleri yayınladı.

Yemen Donanması, hedeflemenin geminin Kızıldeniz'de 12 Haziran'da nitelikli bir askeri operasyonla batmasına yol açtığını doğruladı ve geminin sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına girişi yasaklama kararını ihlal ettiğini ekledi.

İlk kez kullanılan silahlar da dahil olmak üzere "TUTOR" gemisini hedeflemek, batırmak ve hedef almak için çeşitli deniz silahları kullandığını belirtti.

"Evalendar Shipping Co SA" şirketine ait bir geminin ambargoyu delerek işgal altındaki Hayfa limanına girmesi üzerine "TUTOR" gemisinin hedef alındığını sözlerine ekledi. "TUTOR" gemisinin sahibi olan firmaya, "SHIMANAMI STAR" adlı gemilerinden birinin yasağı ihlal ettiğine dair bir e-posta gönderildiğini ve kendisine uyarıda bulunulduğu belirtildi.

"TUTOR" gemisinin Kızıldeniz'den geçişi sırasında yasağı ihlal ettiğini ve uluslararası kimlik belirleme cihazı "AIS"i kapattığı da bilinenler arasında.

Yemen Donanması, tüm denizcilik şirketlerine uyarılarını ciddiye almaları çağrısında bulundu, aksi takdirde gemilerin ve mürettebatın güvenliğinin tüm sorumluluğunu üstlenecekler.

Yemen Haberleri

Yemen Direnişinden Yeni Operasyon!
ABD-İngiltere Uçakları Yemen'e Saldırdı
Yemen Direnişi ABD Gemisini Balistik Füze ile Vurdu!
Yemen güçleri “Tel Aviv” ve “Eilat”ı hedef alıyor
ABD ve İngiltere Yemen'e Saldırdı!