Şimdi Sıra Adnan Oktar'da

Şimdi Sıra Adnan Oktar'da

Adnan Oktar'ın diğer ismiyle Harun Yahya'nın Darwin teorisini çürütücü eserler vermesi Avrupalı ateistler kadar yerli ateistleri de kızdırdı.Adnan Oktar şaibeli bir akıl hastası gibi sunuldu, İşte Radikal'in "vurun abalıya" tarzında haberi;

Adnan Oktar'ın diğer ismiyle Harun Yahya'nın Darwin teorisini çürütücü eserler vermesi Avrupalı ateistler kadar yerli ateistleri de kızdırdı. Adnan Oktar şaibeli bir akıl hastası gibi sunuldu, İşte Radikal'in "vurun abalıya" tarzında haberi;

İSMAİL SAYMAZ

Oktar artık sınırlarötesi bir sorun

İSTANBUL - 'yaratılış teorisi'nin 'yaratıcısı' Adnan Oktar, 1956'da Ankara'da doğdu. Doğumuyla, 1979'da kazandığı ve bir ifadesine göre 'siyasi olaylar' yüzünden bıraktığı Mimar Sinan Üniversitesi'ndeki öğrenciliği arasında yaşantısı bilinmiyor.
Sosyete çevresi içinde 'Adnan Hoca' diye ünlendi. 1986 yılında bir gazetede yayımlanan yazısı yüzünden 'Ümmetçilik propagandası yapmak' suçundan tutuklandı, dokuz ay cezaevinde, 10 ay da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kaldı. Çıkışı, 'bir mahkûm ve ruh hastasına' göre hayli hızlıydı: 1991 yılında Bilim Araştırmaları Vakfı'nı (BAV) kurdu. Grubuyla birlikte 'ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı' görüşler savunacak, konferanslar verecek, yayımlar yapacaktı. Öyle de oldu: 'Harun Yahya' adıyla bugüne dek 268 kitabı olduğu öne sürülüyor.

Raporla askerlikten 'yırttı'
Oktar, adı kamuoyunda duyulunca askere çağrıldı. Ancak 1993'te Eskişehir Hava Hastanesi'nden aldığı 'Askerliğe elverişli değil' raporuyla muaf tutuldu. Ayrıca 'paranoid şizofreni' olduğuna dair yedi hastaneden aldığı raporları var. Kokain kullandığı iddiasıyla açılan davada beraat etti.
Oktar ve bir grup müridi hakkında açılan 'çıkar amaçlı örgüt kurmak' davası, 24 Kasım 2005'te İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla zamanaşımına uğradığı gerekçesiyle düşürüldü. Ne var ki Yargıtay 8. Ceza Mahkemesi sonradan 'Oktar'ın çıkar amaçlı suç örgütünün kurucusu ve lideri olduğuna, diğer 17 sanığın da bu örgütün yöneticisi olduklarına' hükmederek, bu kararı bozdu. Karar sonucu mahkeme, Oktar hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirdi.
Ne 'paranoid şizofreni' hastalığı, ne cezaevi süreci ne de hakkında verilmiş 'yurtdışına çıkış yasağı' Oktar'ı durdurabilirdi. Bilhassa 2006 yılı, Oktar'ın yükselişi dönemiydi. BAV'ın yanı sıra Milli Değerler Vakfı (MDV) ve Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı'nı (TBMV) kurdu.
Oktar'ın, 2006'daki en müthiş(!) organizasyonu 'Evrim teorisini çürütüyor' dediği ve 'fosil' olduğunu ileri sürdüğü kemiklerin sergilendiği 'yaratılış Müzesi' oldu. İlk müze, BAV etiketiyle Küçükçekmece Belediyesi'ne ait Halkalı Kültür Merkezi'nde açıldı. AKP'li belediye başkanı Aziz Yeniay da açılışa katıldı. Müze, kapatıldı ama Oktar yılmadı. Müze iki gün sonra Beylikdüzü'ndeki Sars Alışveriş Merkezi'ne taşındı.

'Müze' öğrencilere de gezdirildi
Müzeye bölgedeki iki ilkokulun öğrencileri, öğretmenlerin gözetiminde geldi. Bu gezi için izin alınmamıştı. Ama soruşturma da açılmadı. Zaten 19 Mart'ta, MDV'nin valilik ve il milli eğitim müdürlüğünden 25 okulda 'Uzay ve Yer Bilimleri' konferansı verme izni kopardığı anlaşıldı.
Oktar, daha sonra birçok kamu binasında bir yolunu bulum 'fosil'lerini sergiledi. Ona ait olduğu anlaşıldıkça müzeler kapatılıyordu. Kapatıldı da, Oktar yıldı mı? Hayır. 28 Aralık'ta 'biyolog' Mehmet Erden, Koç Müzesi'nin giriş ve ikinci katına 'Yaşayan Fosiller' adlı sergisini açtı. Sergi kısa sürede kapatıldı. Sonradan anlaşıldı ki MDV, bu 'tezgâhı' Ankara Atatürk Lisesi'nde 'Mavi Gezegen' adıyla açmıştı.
2007 yılın sürpriziyse 'yaratılış Atlası' oldu. Gerçi bu atlas 2006 yılında işadamlarına, gazetecilere ve halk kütüphalerine gönderilmişti. Ama 770 sayfalık, kuşe kağıda basılı ve 'Harun Yahya' takma adıyla yazılmış atlasın devlet dairesine ilk girişi, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş sayesinde 2006'da oldu. Coş, atlasın halk kütüphanesine alınması için emir verdi.
Bir süre sonra AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, atlası TBMM'de milletvekillerine dağıttı. Daha sonra dönemin TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin atlasın TBMM'de dağıtılmasına izin vermedi.
Oktar'ın eserleri Fransa'ya ulaşınca uluslararası bir soruna dönüştü. Fransızcaya çevrilen binlerce 'Yaratılış Atlası' şubat ayında Fransa'daki üniversite, lise ve kolejlere gönderildi. Ulusal Eğitim Bakanı Gilles de Robien, okul yönetimlerinden, kitabın öğrencilere dağıtılmamasını istedi. Le Figaro gazetesine konuşan biyolog Herve Le Guyader, "Bu, Kuzey Amerika'daki Hıristiyanlıktan ilham alan yaratılıştan çok daha tuzağa düşürücü" yorumu yaptı.
Atlas, eylül ayında bu kez Danimarkalı 300'e yakın rahibe gönderildi. Olay, Danimarka Gizli İstihbarat Teşkilatı PET'e de iletildi. Atlas, İsviçre, Belçika ve İspanya'ya da gönderildi.

radikal