Siyonist Bakan Nabi Avcı'nın Yanında Bu Sözleri Söyledi
İsrail Turizm Bakanı Yariy Levin, Knesset’te Yahudi yerleşim birimlerini meşru gören kanunu onaylamasıyla ilgili olarak “Vatanımıza, Tevrat'ın topraklarına geri dönüyoruz. Tıpkı Kral Davut'un gününde olduğu gibi” dedi.
İsrail Turizm Bakanı Yariy Levin, Knesset’te Yahudi yerleşim birimlerini meşru gören kanunu onaylamasıyla ilgili olarak “Vatanımıza, Tevrat'ın topraklarına geri dönüyoruz. Tıpkı Kral Davut'un gününde olduğu gibi” dedi.
Levin, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın İsrail ziyareti sırasında yerleşim birimlerini meşru görwen kanunu savundu. Gazetecilerin, Avcı’ya Levin'i Türkiye'ye davet edip etmediğini sorması üzerine Avcı, "İddiayı kazanırsa." dedi.
İddianın içeriğine ilişkin soru üzerine Avcı, İsrail meclisinden geçerek yasalaşan Batı Şeria'da Yahudi yerleşim yerlerini meşrulaştıran kanunun, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına uygun olmadığını söyledi. Avcı, konu hakkında Dışişleri Bakanlığının da bir açıklama yaptığına işaret ederek, "Sabah basın toplantısında, muhtemelen İsrail Yüksek Mahkemesi, uluslararası hukuk ve BM kararları doğrultusunda bir karar verecek dedim. Sayın Bakan da 'Hayır, Parlamentonun aldığı karara karşı mahkeme farklı bir karar vermeyecek.' dedi. Ben de 'iddiaya girelim' dedim. 'Eğer Yüksek Mahkeme bu kararı bozarsa siz beni İsrail'de ağırlayacaksınız, bozmazsa ben sizi ağırlayacağım' dedim. Her halükarda ben onu Türkiye'de ağırlayacağım." ifadelerini kullandı.
İsrail Turizm Bakanı Levin de "Vatanımıza, Tevrat'ın topraklarına geri dönüyoruz. Tıpkı Kral Davut'un gününde olduğu gibi. Umarım Yüksek Mahkeme İsrail vatandaşlarına sadık kalacaktır. Tıpkı dünyadaki herhangi bir mahkeme gibi. Şimdi milli kanunu uygulamanın zamanı. Her şey hakkında anlaşmış değiliz." diye konuştu.
Bunun üzerine Bakan Avcı, şunları kaydetti:
"Gördüğünüz gibi her konuda yüzde yüz anlaşmamız da gerekmiyor ama bu ülkelerimiz arasındaki ilişkileri daha ileriye taşımamak için bir neden değil. Turizm ve kültür iş birliği için en uygun başlangıç alanlarını oluşturur. Ve bizim gerek kültür gerek turizm alanında pek çok müştereklerimiz var. Yahudi halkıyla bugün tanışmış değiliz, 500 yıllık bir ortak tarihimiz var. Bu ortak tarihin biriktirdiği güzel anılar var. Ortak tarihin içinden süzülüp gelen bir mutfağımız var. Pek çok güzelliği birlikte ürettik, paylaştık, zaman zaman aramızdaki düşünce ayrılıklarına rağmen bu güzellikleri paylaşmaya devam edeceğiz."