Siyonist Liberman'dan Katliam Çağrısı

Siyonist Liberman'dan Katliam Çağrısı

Eski İsrail Dışişleri Bakanı Yemen'in Al Hudeybe limanının 'tamamen yok edilmesi' çağrısında bulundu

İşgalci İsrail eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Pazar günü yaptığı açıklamada Yemen'in batısındaki Al Hudaydah limanının "tamamen yok edilmesi" çağrısında bulundu.

Yisrael Beiteinu Partisi Başkanı Lieberman Ordu Radyosuna verdiği demeçte "El Hudeyde limanını tamamen yok etmeliyiz" dedi.

Lieberman limanın "Husilere İran silahlarının tedarik edildiği ana kapı" olduğunu iddia etti.

Husiler tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in Cumartesi günü Al Hudaydah limanını, yakıt tanklarını ve elektrik santralini hedef alan hava saldırılarında en az üç kişi öldü, 87 kişi de yaralandı.

İsrail ordusu saldırıların sorumluluğunu üstlenirken Başbakan Benjamin Netanyahu saldırıları, Husi grubunun Cuma günü Tel Aviv'e düzenlediği ve bir İsraillinin ölümüne, 10 kişinin de yaralanmasına yol açan insansız hava aracı saldırısına "doğrudan bir yanıt" olarak nitelendirdi.

Husiler, 7 Ekim 2023'ten bu yana 38.900'den fazla kişinin ölümcül İsrail saldırısında öldürüldüğü Gazze Şeridi ile dayanışma amacıyla Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde İsrail'e ait, İsrail bayraklı, İsrail tarafından işletilen ya da İsrail limanlarına giden gemileri füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alıyor.