Siyonist Maariv: Hizbullah yıkılmadı

Siyonist Maariv: Hizbullah yıkılmadı

İsrail medyası, 7 Ekim 2023 operasyonuna karşı çoklu sistemlerin başarısızlığına ilişkin bir hükümet soruşturması başlatılması çağrısında bulundu.

İsrail işgal medyası, savaşın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, İsrail'in "Hamas'ı ortadan kaldırma" ve yerleşimcileri geri gönderme hedeflerine ulaşamadığını bildirdi. Maariv gazetesi, 7 Ekim 2023 tarihindeki olayların ardından hükümetin herhangi bir soruşturma komitesi kurmadığını vurguladı.

Gazete, seçim tarihinin hala belirlenmediğini ve Gazze'deki esirlerin önemsenmediği , kuzeydeki yerleşimcilerin ise evlerine dönmediğini, Gazze'nin büyük ölçüde yıkık ve terk edilmiş olduğunu aktardı.

Siyonist Avi Ashkenazi, 7 Ekim'in İsrail'in en karanlık günlerinden biri olduğunu belirterek, savaşın hedeflerine ulaşılamadığını, Hamas'ın varlığını sürdürdüğünü ve İran'a karşı bir koalisyon oluşturulamadığını ifade etti. Ayrıca, İsrail ordusunun zayıfladığını ve siyasi izolasyon içinde olduğunu da ekledi.

Askeri analist Amos Harel, Hizbullah'ın kuzeydeki yaşamı kesintiye uğratma çabalarının sürdüğünü ve bu durumun bir yıpratma savaşı olarak değerlendirildiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı