Siyonistler  Kıbrıs'ı Sessizce İşgal Ediyor!

Siyonistler Kıbrıs'ı Sessizce İşgal Ediyor!

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının yankıları sürerken işgal altındaki Filistin topraklarını terk eden Siyonistler Kıbrıs'a göçüyor

Gazeteci Dimitri Laskaris'in raporuna göre, Gazze ve Lübnan'daki son çatışmalar sonrası Kıbrıs'a seyahat eden İsraillilerin sayısında önemli bir artış gözlemleniyor. Laskaris, Tel Aviv'in Filistin halkına karşı uyguladığı soykırım sırasında, zengin İsraillilere hizmet eden gizli lüks tatil köylerinin varlığını ortaya koydu.

Laskaris, Siyonizm ile Kıbrıs arasındaki tarihi bağlantılara da değinerek, 1899'da David Tritsch'in Kıbrıs'ta bir Yahudi devleti kurulabileceği fikrini öne sürdüğünü belirtti. Kıbrıs, Yahudi yerleşimi için uygun bir yer olarak tanımlanıyor. 2018'de Kıbrıs'taki Yahudi nüfusunun 6,500 olduğu tahmin edilirken, bu rakam Nisan 2024 itibarıyla 12,000'e yükseldi.

Rapor, Kıbrıs'a yönelik üç göç dalgasını inceliyor: Covid-19 pandemisi sırasında, 2023'teki siyasi kargaşa nedeniyle ve Gazze'ye yönelik savaş sonrası. Kıbrıs'ın jeopolitik önemi, bölgedeki gaz rezervleri ve İngiliz askeri üssünün varlığıyla artıyor.

Analistler, "sessiz işgal" terimini kullanarak, yabancı şirketlerin arazi satın alımındaki yasal boşlukları vurguluyor. Bu durum, Yahudi şirketlerinin Kuzey Kıbrıs'ta büyük araziler edinmelerine olanak tanıyor. Yüksek yaşam maliyeti ve siyasi belirsizlikler, göçün artışındaki ana faktörler arasında yer alıyor.

Son olarak, Maariv gazetesinin raporuna göre, bu yılın ilk yedi ayında 40,000 yerleşimcinin göç ettiği belirtiliyor.