Taraf'ın MGK haberi 9 yıl önce yapılmış
Taraf gazetesinin büyük bir sırrın açığa çıkması gibi sunduğu Gülen’i bitirme planı kararları, Ağustos’taki MGK toplantısından iki ay önce Hürriyet gazetesinde haber olmuş
Taraf gazetesinin yayınladığı MGK toplantısıyla ilgili haberinin 9 yıl önce yapıldığı ortaya çıktı. Haber, Tarf Gazetesi'nin kurulmasından 4 yıl önce çıkmış. Gazete 2007 yılında kurulmuştu.
Gazetenin belgesini yayınladığı konuyla ilgili ilk haber 2004 yılında MGK toplantısından iki ay önce Hürriyet Gazetesi'nde çıktı. Haberde aynen Taraf'ın belgesini yayınladığı konudan söz ediliyor.
Haberi yazan muhabir Uğur Ergan, 9 yıl önce konuyla ilgili yazdığı haberin linkini Radikal Gazetesi'nden Oral Çalışlar’a yolladı. Yazar da bu haberin detaylarını köşesinde yazdı.
İşte o detaylar:
ASKER VE SEZER İSTEDİ, GÜLEN MGK’DA GÜNDEME GELDİ
(…)Hürriyet’ten Uğur Ergan, MGK’daki ‘Gülen Cemaati’ haberine ilişkin, önceki gece bir tweet attı: “Baransu yazmış da… 9 yıl önce de şöyle bir şey yazmışız. Arşiv söylüyor…”
Uğur Ergan, kendi haberinin linkini de vermiş. Arşive girerek merakla okudum. 25 Haziran 2004 tarihli Hürriyet’teki Uğur Ergan imzalı haberin başlığı: Askerler ve Sezer istedi Gülen MGK’da gündeme geldi.
Haber şu şekilde sürüyor: “Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) dünkü haziran ayı olağan toplantısında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve askerlerin istemi üzerine Fethullah Gülen cemaatinin faaliyetleri gündeme geldi.
Asker kanadın Gülen cemaatinin devlet kadrolarına sızma girişimlerine ilişkin hazırladığı detaylı raporun kurul üyelerine sunulduğu öğrenildi. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, ‘Ülke genelindeki güvenlik ve asayiş durumu ile irticai ve bölücü faaliyetler gözden geçirilmiştir’ denildi.”
Askerlerin ve Cumhurbaşkanı’nın ‘Gülen Cemaatinin faaliyetlerini’ gündeme getirmeleri, ‘rutin’ bir haber gibi verilmiş. “İrticai ve bölücü faaliyetler gözden geçirilmiştir” ifadesi de gösteriyor ki, Gülen Cemaati, ‘irticai faaliyet’ kapsamı içinde değerlendirilmiş. Gazeteler ve kamuoyunun, bu saptamayı, tamamen normal karşılamış olduğu bir gerçek.
Tabii, o dönemde, şimdiki Başbakan Tayyip Erdoğan, o zaman da Başbakan, günümüzün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Dışişleri Bakanı. Onların da MGK kararlarının altında imzası var. Metni ‘gönüllü’ olarak imzaladıklarını düşünmek ya da iddia etmek, hakkaniyete uymaz. Ancak bugünün ölçüleriyle bakarsak, “Keşke direnselerdi” gibi ilkesel bir temenni, anlamlı olabilir. ”