Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası düşüşe geçiyor

Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası düşüşe geçiyor

israil şekeli düşmeye devam ediyor ve Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası, İsrail'in İran ve Lübnan'daki direniş liderlerine yönelik suikasta İran ve Hizbullah'tan bir yanıt bekleyişiyle artan İsrail geriliminin ortasında düşüş yaşıyor.

Amerikan "Bloomberg" ajansına göre İsrail şekeli, Pazartesi günü art arda altıncı günde de düşmeye devam ediyor ve dolar karşısında yaklaşık 3,82 şekele geriledi; bu, Kasım 2023'ten bu yana kapanış bazında en zayıf seviyesi. .

Döviz kuru, geçen hafta yaklaşık %2 düşerek dolar başına 3,80 şekele düştükten sonra haftanın başındaki 3,79 seviyesinden dolar başına 3,82 şekele ulaştı.

Bu düşüşler, İsrail'in, Tahran'da İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Bürosu başkanı İsmail Haniye ve güney banliyösünde Hizbullah'ın askeri komutanı Fouad Shukr'a düzenlenen suikasta İran ve Hizbullah'tan yanıt beklediği bir dönemde geldi. Başkent Beyrut'un yanı sıra küresel piyasalarda riske karşı daha geniş bir isteksizlik söz konusu.

İsrail borsaları düşmeye devam ediyor

"Bloomberg"e göre standart TA-35 endeksi (Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören en büyük 35 şirketi piyasa değeri açısından takip eden bir endeks), 10:24 itibarıyla %2,6 düşüş yaşamadan önce %3,1 düştü. sabah "Tel Aviv"de. Endeks geçen hafta %3,3 düştü ve şu anda geçen Şubat ayından bu yana en düşük seviyesinde bulunuyor.

Dün Pazar günü İsrail medyası, Tel Aviv Borsası'nda işlemlerin Holon'daki operasyon zemininde Hizbullah. ve İran'ın tepkisini beklemenin bir sonucu olarak gergin güvenlik durumunun etkisi altında güçlü ve etkili düşüşlerle başladığını doğruladı.

İsrail "Kanal 12" kanalının doğruladığı bilgilere göre, geçen ayın sonunda İsrail Borsası'ndaki hisse senedi fiyatları keskin bir düşüş kaydetti ve Tel Aviv bankalarının hisseleri %1,9 oranında düştü.