Tuğgeneral Yahya Seri: “BLUE LAGOON I” gemisini hedef aldık...

Tuğgeneral Yahya Seri: “BLUE LAGOON I” gemisini hedef aldık...

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, "Kızıldeniz'de 'BLUE LAGOON I' gemisine çok sayıda füze ve drone kullanılarak nitelikli bir askeri operasyon...

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, "Kızıldeniz'de 'BLUE LAGOON I' gemisine çok sayıda füze ve drone kullanılarak nitelikli bir askeri operasyon düzenlenerek doğrudan vurulduüunu" belirtti.

Tuğgeneral Seri, "füze ​​kuvvetleri, deniz kuvvetleri ve insansız hava kuvvetleri tarafından ortaklaşa yürütülen" operasyonun, geminin sahibi olan şirketin "işgal altındaki Filistin. limanlara girişi yasaklama kararını" ihlal etmesinden sonra gerçekleştiğini" sözlerine ekledi.

Komutan Seri, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin "İsrail düşmanıyla iş yapan tüm şirketlere, varış yerleri ne olursa olsun, gemilerinin beyan edilen deniz operasyonları bölgesinden geçişleri sırasında hedef alınacağı" yönündeki uyarısını yineledi. Saldırganlık duruncaya ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik abluka kaldırılıncaya kadar, Yemen silahlı kuvvetlerinin ezilen Filistin halkının zaferine yönelik operasyonlarının ve onların cesur direnişinin devam edeceğini doğruladı .