Videoda saldırganın Trump'a ateş ettiği görülüyor. Detaylar neler?

Videoda saldırganın Trump'a ateş ettiği görülüyor. Detaylar neler?

Bit yeniğinden daha fazlası kokuyor...Büyük şeytanın yeni şeytanlıkları mı?

Amerikan internet sitesi TMZ tarafından dün cumartesi günü yayınlanan bir video klipte, eski ABD Başkanı Donald Trump'ı vuran kişi olduğundan şüphelenilen silahlı bir adamın, elinde tüfekle bir binanın çatısına konulduğu ve ardından yüksek sesle çığlıklar duyulduğu görülüyor.

Trump, Cumartesi günü Pensilvanya'nın Butler kentinde düzenlenen seçim mitingi sırasında silahlı bir kişinin kendisini vurması sonucu suikast girişimine maruz kalmıştı.

Amerikan medyasına göre FBI, ABD Gizli Servis görevlileri tarafından öldürülen silahlı adamın Pennsylvania'daki Bethel Park bölgesinden 20 yaşındaki genç Thomas Matthew Crooks olduğunu tespit etti.

TMZ tarafından yayınlanan video klipte, silahlı saldırganın bir binanın çatısında yüzükoyun yattığı ve tüfeğini hedefe doğrulttuğu görülüyor.

İnternet sitesinde, "Genç adamın uzun kahverengi saçları var ve gri bir gömlek ve haki pantolon giyiyor gibi görünüyor. Gördüğünüz gibi, tetiği çekmeden önce dikkatlice hedefi belirlemeye çalışıyor."

Yayınlanan görüntülerde adam ateş ediyor gibi görünmüyor ancak art arda hızlı atışların sesi ve ardından kamera önünde görünmeyen insanların çığlıkları duyulabiliyor.

Bir adamın "Bu tarafa dönüyor, dikkatli olun" dediği duyuluyor. Bir başka kişinin ise "Bir kişiye kurşun isabet etti" dediği duyulurken, "Orada, yerde yatıyor."

Bu sırada bir adamın sesi duyuluyor: "İşte tam da bu yüzden Trump'a ihtiyacımız var."

TMZ tarafından yayınlanan ikinci bir video klipte, aynı yüzeyin üzerinde bulanık bir gövde bulunan titrek görüntüleri gösteriliyor.

Kameranın arkasından bir kişinin şöyle dediği duyuluyor: "Orada adamı görüyorsunuz... Sanırım onu ​​vurmuşlar çünkü ölü görünüyor."

Ayrıca TikTok platformunda, Trump'ın birkaç silah sesi duyduktan hemen sonra elini sağ kulağına koyduğu bir video klip yayınlandı.

Aynı klipte, Cumhuriyetçi başkan adayının arkasındaki bir binanın çatısında konuşlanmış bir güvenlik güçleri keskin nişancısının tüfeğini doğrulttuğu görülüyor.

Agence France-Presse yayınlanan videoların gerçekliğini doğrulayamadı ve keskin nişancının gerçekten ateş edip etmediği de belli değil.

Daha sonra Trump, podyumda kendisi için kurulan masanın arkasında siper alırken, Gizli Servis ajanları ona koşuyor ve etrafını sarıyor. Kalabalıktan yükselen çığlıklar duyuluyor. Daha sonra memurlar ona dışarı kadar eşlik ediyor.