Washington Post: İsrail'in Hizbullah ile Savaşacak Gücü Yok

Washington Post: İsrail'in Hizbullah ile Savaşacak Gücü Yok

The Washington Post İsrail' Hizbullah ile savaşa hazır değil

The Washington Post Pazartesi günü yayınladığı bir haberde, "İsrail" Lübnan'la her türlü senaryoya hazır olduğunu söylese de mevcut durumun Hizbullah'la savaşa girmesine izin vermediğini ortaya koydu.

Lübnan'daki İslami Direniş 8 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden soykırıma tepki olarak İsrail işgaline karşı operasyonlar düzenliyor.

Hizbullah saldırılarının amacının "İsrail'e" Gazze'ye yönelik savaşını durdurması için baskı yapmak olduğunu açıkladı ve Gazze'ye yönelik saldırılar sona erdiğinde saldırıların da sona ereceğini defalarca teyit etti.

Washington Post "İsrail'in" Gazze'deki askeri hedeflerine ulaşmadaki başarısızlığı göz önünde bulundurulduğunda, Hizbullah'ın işgal varlığı için çok daha büyük bir tehdit oluşturduğu belirtiliyor. Lübnanlı direniş grubunun Gazze'deki Filistin direnişine kıyasla "daha iyi silahlanmış ve daha profesyonel bir düşman" olduğu belirtiliyor.

Haberde, sınırdaki gerginlik için öngörülen bir çözümün olmadığı belirtiliyor.

Gazetenin aktardığına göre İsrail Üniversitesi'nden bir siyaset bilimci, Başbakan'ın "İsrail halkının Tel Aviv'e binlerce roket atılmasına hazır olmadığını bildiğini" söyledi. Gayil Talshir, Netanyahu'nun stratejik planlar yapmak yerine zor kararlardan kaçındığını ve etrafını askeri uzmanlıktan yoksun evetçilerle çevirdiğini söyledi.

Eski savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, geçen hafta iki Siyonistin ölümüne neden olan Hizbullah füze saldırısının ardından, kendisinin ve diğer kişlerin geçen Mart ayında Netanyahu'ya İsrail'in güney Lübnan'a girmesini onaylamaya çağırdıklarını açıkladı.

Ancak Netanyahu'nun "tereddüt ettiğini" söyleyen Gantz, başbakanın İsrailli yerleşimcilerin yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı olan 1 Eylül'e kadar kuzeydeki yerleşimlere dönmelerini sağlamayı bile taahhüt etmediğini sözlerine ekledi.

Almayadeen- Çeviri Tevhidhaber