WSJ: İran'ın cevabı yakında, haber verilmeksizin gelecek

WSJ: İran'ın cevabı yakında, haber verilmeksizin gelecek

WSJ'ye konuşan yetkililer, İran'ın Siyonist rejime vereceği cevabının 'yakın zaman içinde ve haber verilmeden' gerçekleşeceği uyarısını yaptı.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan ismi belirtilmeyen Amerikalı yetkililer, İran'ın İsrail'e yönelik olası saldırısından ötürü endişelerin arttığını söyledi.

Washington yönetimi, İsrail'e yönelik bir saldırının İran hükümeti ve ekonomisini 'ağır sonuçlarla' tehdit ediyor.

Başkan Joe Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, gazeteye verdiği demeçte İran'ın niyetleri konusunda belirsizlik olduğunu belirtirken, saldırının yakın zamanda ve önceden haber verilmeksizin gelebileceği uyarısını yaptı.

Gazeteye konuşan Orta Doğu uzmanı Dalia Dassa Kaye de ateşkes olmadan İran ya da Hizbullah'ın geri adım atmasının mümkün olmadığına dikkat çekti.

Kaye, "İran zor seçimlerle karşı karşıya; geri adım atmak zayıflık olarak görülebilirken, geniş çaplı bir saldırı daha büyük bir çatışmayı ve İsrail'in karşı saldırılarını riske atabilir," ifadelerini kullandı.

ABD ise Direniş Ekseni'nden gelen tehdide bölgeye ek askeri varlıklar konuşlandırarak yanıt verdi.

Ancak Pentagon'un eski üst düzey yetkililerinden Dana Stroul, İran'ın ABD'nin geniş çaplı bir savaştan kaçınma isteğini, saldırıya geçme iradesinin olmadığı şeklinde yorumlayabileceğini anımsattı.(YDH)