Yahya Seri duyurdu: Hipersonik füze 11.5 dakikada hedefe ulaştı, Tel Aviv vuruldu

Yahya Seri duyurdu: Hipersonik füze 11.5 dakikada hedefe ulaştı, Tel Aviv vuruldu

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, ''15 Eylül 2024'te yeni bir hipersonik füze ile Tel-Aviv'deki (Yafa)önemli bir askeri birimi hedef aldık.'' dedi.

Tel Aviv'e yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin konuşan Seri,

''Yemen Silahlı Kuvvetleri'ndeki füze gücü, Allah'ın yardımıyla, işgal altındaki Filistin'in Yafa (Tel-Aviv) bölgesindeki İsrail düşmanının askeri hedefini hedef alan nitelikli bir askeri operasyon gerçekleştirdi.

Yeni hipersonik balistik füzeyle gerçekleştirilen harekât, Allah'ın izniyle hedefine ulaşmayı başarırken, düşman engellemeyi başaramadı.

Füze 11,5 dakikada 2.040 km yol kat etti. İki milyondan fazla Siyonistin İsrail düşmanı tarihinde ilk kez sığınaklara yönelmesi Siyonistler arasında korku ve paniğe neden oldu.

Bu operasyon beşinci aşama çerçevesinde gerçekleşti. Füze teknolojisinin Siyonist düşmanla savaşın ihtiyaçlarına ve zorluklarına cevap verebilmesi ve başarılı olabilmesi için füze kuvveti kahramanları hedeflerine ulaşmada; Amerika, İsrail ve diğerleri de dahil olmak üzere karada ve denizde tüm engelleri ve engelleme sistemlerini aşmada muazzam çabalar gösterdi.

Coğrafya engelleri, Amerikan-İngiliz saldırganlığı, izleme, casusluk ve müdahale sistemleri sevgili Yemen'i, Filistin halkının zaferiyle dini, ahlaki ve insani görevini yerine getirmekten alıkoyamayacak.

İsrail düşmanı daha fazla saldırı ve nitelikli operasyon beklemelidir.

Mübarek 7 Ekim operasyonunun, Hudeyde şehrine yönelik cani saldırganlığa tepkiyi ve ezilen Filistin halkına yönelik devam eden destek operasyonlarını da içeren birinci yıldönümünün eşiğindeyiz.'' ifadelerini kullandı.

doğruhaber