Yemen Dinişinden   ABD Ekonomisine Darbe!  ABD Bankası Rapor Yayınladı!

Yemen Dinişinden ABD Ekonomisine Darbe! ABD Bankası Rapor Yayınladı!

Kızıldeniz saldırıları ABD'nin ekonomik büyümesini yavaşlattı

ABD merkezli U.S. Bancorp'a göre, Kızıldeniz'deki Yemen saldırıları, bu yılın ilk çeyreğinde ABD ekonomik büyümesindeki yavaşlamanın nedenlerinden biri.

Bankanın raporunda Kızıldeniz'deki nakliye trafiğinin aksamasının nakliye sürelerinin uzamasına ve masrafların artmasına yol açtığı belirtilerek, bu ve diğer faktörlerin fiyatların önemli ölçüde yükselmesine neden olabileceği ve bunun da enflasyonist etkileri olabileceği endişesi dile getirildi.

Rapora göre, tedarik zinciri sorunları daha geniş bir ürün yelpazesini etkiledi. Bazı şirketler talebe yetişmekte, ürünleri üretmek için gereken bileşenleri temin etmekte veya üretim ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli sayıda işçi bulmakta zorlandı. Buna ek olarak, bazı limanlarda artan yük trafiği ve malları uzun mesafelere taşıyacak kamyon şoförü sıkıntısı gibi ulaşım zorlukları ortaya çıktı.

Raporda, ABD ekonomisinin 2024 yılının ilk çeyreğinde büyümede yavaşlama kaydettiği ve geçen yıl yüzde 2,5'lik bir büyüme kaydettikten sonra yıllık yüzde 1,3'lük bir orana ulaştığı belirtildi.

Çeviri Tevhidhaber